NÅ KOMMER PIXEL-KLOKKEN

Pixel Watch 2 koster 4.600 kroner i wifi-versjon, og 5.200 med LTE. Foto: Google

Når Google for første gang lanserer smartklokken Pixel Watch på det norske markedet, gjør de det sammen med to nye mobiler.

Publisert Sist oppdatert

Salgsstart for de nye produktene er 12. oktober. Pixel Watch 2 koster 4.600 kroner i wifi-versjon, og 5.200 med LTE. Toppmobilen Pixel 8 Pro koster 12.700, 13.400 og 14.900 kroner med 128, 256 og 512 GB, mens Pixel 8 koster 9.200 og 10.000 kroner med 128 og 256 GB.

– Det er ett år siden vi lanserte Pixel i Norge, og for et år det har vært. Vi ble mer eller mindre slått i bakken av mottakelsen Pixel 7 og Pixel 7 Pro fikk, og veldig mange digger funksjonene i kameraet. Siden er Pixel 7A kommet, og nettbrettet Pixel Tablet. Vi stopper ikke der, og vi gleder oss til å vise de siste tilskuddene i familien, sier norgessjef Tine Austvoll Jensen under et lanseringsarrangement ved Google-kontoret i Oslo den 4. oktober.

Norgessjef Tine Austvoll Jensen i Google under lanseringen av de nye Pixel-produktene. Foto: Stian Sønsteng

– Google kan i år feire sitt 25 års-jubileum. De mulighetene kunstig intelligens gir til å skape nyttige produkter og tjenester, gjør at de neste 25 årene vil bli vel så spennende, sier Austevoll Jensen.

Pixel Watch 2 har fått flere sensorer. Foto: Google

Under Pixel-lanseringen i fjor, kom ikke Pixel Watch til Norge. Når andre generasjon nå kommer for salg også i Norge, sier Google at Pixel Watch 2 kombinerer det beste fra Google og Fitbit, som Google kjøpte i 2019. En helt ny pulssensor med flere baner og Google AI skal gi produsentenes mest avanserte pulsmåling til nå, med helse- og treningsfunksjoner som søvnsporing, dagsformtall og varsler om høy og lav puls. Nye sensorer for kroppsreaksjoner og hudtemperatur skal videreføre de mest avanserte funksjonene for stressmestring fra Fitbit, samt nye og proaktive sikkerhetsfunksjoner.

Blant Google-appene og -tjenestene i Pixel Watch er Google Assistent, Kalender og Gmail. Tilleggsfunksjonen Kort fortalt skal gi relevant informasjon, om for eksempel vær og trafikk.

Urkassen er blitt lettere, den er i 100 prosent resirkulert aluminium, og det kuppelformede dekkglasset er tynnere, uten at det skal gå på bekostning av slitestyrken.

Pixel Watch 2 skal kombinere det beste fra Google og Fitbit. Foto: Google

Ved hurtiglading med USB-C-kabel opptil 2,5 watt og et 30 watt-adapter, skal man med 80 minutter lading få nok strøm til 24 driftstid, med alltid-på-skjerm. Med på kjøpet følger det et halvårlig Fitbit Premium-medlemsskap, med en rekke trenings- og helseprogram.

Pixel Watch 2 har en diameter på 41 mm, den er 12,3 mm høy og veier 31 gram uten rem. Klokken skal fungere med de fleste mobiler med Android 9.0 eller nyere.

 

Nye kamerasystem

Samtidig med smarttelefonene Pixel 8 og Pixel 8 Pro, kommer operativsystemet Android 14. Mobilene er laget av resirkulerte materialer, og har det Google kaller et friskt og moderne design med mykere silhuetter og slitesterk konstruksjon. Med IP68-sertifisering skal de tåle slag, vann og støv. Begge modeller har ripebestandige Corning Gorilla Glass Victus.

Pixel 8 Pro (t. v.) kommer i fargene Bay (bildet), Porcelain og Obsidian. Pixel 8 kommer i Hazel (bildet), Rose og Obsidian. Foto: Google

Baksidekameraene skal være fullstendig oppgraderte på begge mobiler, og hovedkameraet er det samme; et 50 MP Octa PD-vidvinkelkamera med f/1,68 blenderåpning. De har også det samme frontkameraet; et 10,5 MP Dual PD-selfiekamera med f/2,2 blenderåpning. På sistnevnte har Pixel 8 fast fokus, mens Pixel 8 Pro har autofokus.

Som første telefon noensinne får den også nattvideo

Begge har også et ultravidvinkelkamera, med henholdsvis f/2,2 og f/1,95 blenderåpning, mens Pixel 8 Pro i tillegg har et 48 MP Quad PD-telelinsekamera med f/2,8 blenderåpning og 5 ganger optisk zoom.

De ulike linsene skal spille sammen, og ifølge Google har 8 Pro det beste Pixel-kameraet til nå.

 

Video med HDR+

– Kamerasystemet i Pixel 8 Pro har fullstendig oppgraderte kameraer med profesjonelle egenskaper, slik at du kan ta bedre bilder i dårlige lysforhold og skarpere selfier. Det har også den beste zoom- og videokvaliteten på Pixel til nå. Snart kommer også Pixels nye videoboost-teknologi med HDR+ og enda bedre fargegradering, slik at videoene ser profesjonelle ut. Og som første telefon noensinne får den også nattvideo, heter det fra Google.

Under presselanseringen i Oslo, får vi at Video Boost-funksjonen også vil fungere på gamle videoer, med en Pixel 8 Pro. Denne funksjonen blir tilgjengelig med en oppgradering i desember.

Også Pixel 8-kameraet har avansert bildebehandling, som ifølge Google får frem levende farger og imponerende detaljer i alle slags lysforhold.

Ifølge produsenten har 8 Pro det beste Pixel-kameraet til nå. Foto: Google

– Med den nye makrofokusfunksjonen kan også de minste motivene bli til spektakulære bilder, heter det fra produsenten.

Begge mobilene har flere nye Google foto-funksjoner, som Beste bilde. Dette brukes på gruppebilder, der det plukkes ut hvilken eksponering som er mest vellykket av hver enkelt, før bildene settes sammen til ett gruppebilde.

 

6,2 og 6,7 tommer

Pixel 8 har en Actua oled-skjerm på 6,2 tommer, med 1080 x 2400 bildepunkter og oppdateringsfrekvens 60-120 Hz. Lysstyrken er 1400 nits (HDR) og 2.000 (maksimalt). Mobilen er 15,05 x 70,8 x 0,89 cm, og vekten er 187 gram. Pixel 8 har en metallramme med satengutførelse og polert bakglass.

Pixel 8 Pro har en Super Actua oled-skjerm på 6,7 tommer, med 1344 x 2992 bildepunkter og oppdateringsfrekvens 1-120 Hz. Lysstyrken er 1600 nits (HDR) og 2.400 (maksimalt). Mobilen er 16,26 x 7,65 x 0,88 cm, og vekten er 213 gram. Pixel 8 Pro har en polert aluminiumsramme og, for første gang på en Pro-modell; matt bakglass.

Pixel 8 Pro er den første i Pixel-serien med termometer, som kan brukes til å skanne temperaturen på for eksempel drikkevarer og varme panner. I tillegg har begge modeller avstandssensor, sensor for omgivelseslys, akelerometer, gyrometer, magnetometer og barometer.

 

Android 14 kommer samtidig med Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Foto: Google

Tensor G3

Begge modeller har Google Tensor G3, som skal være den kraftigste Pixel-brikken til nå.

– Siden Google Tensor ble lansert på Pixel 6, har KI-kapasiteten (kunstig intelligens, AI) økt dramatisk – den største maskinlæringsmodellen på Pixel 8 er ti ganger mer kompleks sammenlignet med Pixel 6. Det betyr at du får enda flere av de banebrytende bilde- og videofunksjonene som Pixel er kjent for, samt nye, smartere måter å få ting gjort på i løpet av dagen. Tensor G3 har også avansert bildebehandling og et neste generasjons design som drar nytte av Googles KI-teknologi på flere områder, blant annet innen lyd- og videokvalitet. En forbedret Klare samtaler-funksjon sørger for krystallklare telefonsamtaler, og med Magisk viskelær kan du fjerne forstyrrende lyder i videoer, heter det fra Google.

 

Pixel-mobilene kommer med deksler i ulike farger. Foto: Google

7 år oppgradering

Øreproppene Pixel Buds Pro har fått flere nye funksjoner og farger. Foto: Google

Med de to nye mobilene følger det med OS- og sikkerhetsoppdateringer i 7 år. Tensor G3 og sikkerhetsbrikken Titan M2 skal gi begge Pixel 8-telefonene flere sikkerhetslag, som skal beskytte personopplysninger.

– De har også innebygd VPN fra Google One, som bidrar til å holde deg trygg på nettet, uansett hvilken app eller nettleser du bruker. I tillegg kan du bruke ansiktslåsen til flere ting, for eksempel pålogging i apper og betalinger, takket være den avanserte maskinlæringen til Tensor, heter det fra Google.

Med Google Assistent kan man nå mobilen om å oppsummere, lese høyt og oversette nettsider.

– Ved hjelp av Google AI kan assistenten gi deg hovedpunktene i det som står på skjermen. Med stemmestyrt skriving med assistenten kan du skrive meldinger dobbelt så raskt med stemmen. Og Kort fortalt-funksjonen viser nyttig informasjon på skjermen din, blant annet reiseoppdateringer og arrangementsbilletter, heter det.

 

Buds Pro og Pixel Tablet

Øreproppene Pixel Buds Pro kom på det norske markedet i fjor, og siden er det blitt lagt til flere funksjoner, blant annet en fembånds equalizer for tilpasset lyd, romlig lyd og sporing av hodebevegelse tilpasset filmer og TV-serier. I høst kommer i tillegg KI-baserte forbedringer. Bortsett fra nye farger, er årets ørepropper identiske med fjorårets, og de samme oppdateringene er tilgjengelig på begge årganger. Pixel Buds Pro støtter nå blåtann med det Google kaller superbredbånd, som skal innebære dobbel båndbredde for stemmer, slik at samtaler skal høres fyldigere og klarere. Proppene har også fått støtte for Klare samtaler-funksjonen på Pixel, som skal redusere støy i den andre enden og gjøre samtalen til den man snakker med tydeligere. Pixel Buds Pro koster 2.400 kroner.

Tidligere i år lanserte Google nettbrettet Pixel Tablet, med 11-tommers skjerm og 128/256 GB minne til 7.400/8.500 kroner, inkludert basen med lading og høyttaler.

 

Powered by Labrador CMS