Ståle Braathen i Grundig viser fram selskapets nye vask- og tørk-produkter. Foto: Marte Ottemo

RESIRKULERT FRA GRUNDIG

Grundig viste fram sine vaskemaskiner laget med resirkulert plast, og en oppvaskmaskin med A-merking på energi, under årets PowerUp.

Publisert

– Hva er det Grundig har fokus på under PowerUp i år?

– Vi har snakket mye om vår vaskemaskin med mikroplastfilter før, og det er fortsatt et viktig tema, sier Ståle Braathen i Grundig Norge til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvordan har mottakelsen av mikroplastfilter-løsningen vært ute hos forbrukeren?

– Vi tror folk er opptatte av å ikke få i seg mikroplast i maten, men vi må fortsette å snakke om løsningene, så det skal vi fortsatt markedsføre framover, sier han.

12 kg med ProDose

Plastgjenbruk er også viktig i andre produkter fra Grundig.

– Vi bruker resirkulert plast i alle våre yttertromler på våre vaskemaskiner, sier Braathen.

Nå lanserer selskapet også en kombinert vask- og tørketrommel som klarer av hele 12 kilo tøy.

Vi har altså allerede brukt opp energimerke-skalaen som kom i fjor, og som var ment å vare i ti år

– Det er en av de største på markedet. Den har også ProDose, hvor brukeren bare heller på flytende vaskemiddel, så doserer maskinen det ut selv. Vi ser at det er et marked som vokser veldig, sier han.

For de som synes klestørken tar for lang tid, kommer Grundig med en nyhet til.

– Vi lanserer en maskin med hybrid-teknologi. Det er en varmepumpetrommel hvor man kan koble inn et ekstra varmeelement om man trenger å tørke nor raskt. Det reduserer tørketiden på fire timer og ti minutter med 30 prosent, sier Braathen.

Det beste fra begge

Tørketromler som bruker varmepumpe er mer energieffektive, mens en kondenstrommel tørker raskere, men bruker mye mer strøm.

Grundig fortsetter å markedsføre sine vaskemaskiner med mikroplastfilter innebygd. Foto: Grundig

– Denne maskinen går fra en A++ merking til A+ selv når du bruker varmeelementet. Den har det beste fra begge verdener, sier han.

Energieffektivitet står høyt på agendaen hos mange forbrukere, og Grundig kommer også med en ny oppvaskmaskin.

– Den har fått energimerking A -10%, noe vi klarer ved å bruke varmepumpeteknologi i maskinen. Vi har altså allerede brukt opp energimerke-skalaen som kom i fjor, og som var ment å vare i ti år, sier han.

Den nye oppvaskmaskinen kommer i butikk rundt august, og er stillegående med et lydnivå på 38 dB.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS