HiFi Klubben inviterer denne uken til gratis intimkonserter i 16 av sine butikker i Norge. Foto: HiFi Klubben
HiFi Klubben inviterer denne uken til gratis intimkonserter i 16 av sine butikker i Norge. Foto: HiFi Klubben

LAR KUNDENE LYTTE I MØRKET

Denne uken arrangerer 16 HiFi Klubben-butikker intimkonserter, der de ønsker å gi en fokusert opplevelse ved å la publikum lytte i mørket.

Publisert

– Når en sans stenges ute, så skjerpes de andre, og når vi ikke kan se, får vi mulighet til å bruke hørselssansen på en måte vi ikke er vant til. For å utfordre hvordan vi lytter, arrangerer HiFi Klubben gratis, intime minikonserter med lokale, up-and-coming artister i 90 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland, heter det i en pressemelding fra kjeden.

I Norge vil 16 av kjedens 28 butikker denne uken arrangere mørklagte konserter under navnet «Lytt i mørket».

– Med intime konserter i mørket over hele landet gir vi veldig mange muligheten til å få en unik lytteopplevelse. Vi demper lyset i butikkene, gir publikum en sovemaske til å dekke for øynene med, og samtlige mobiltelefoner blir slått av, sier Ivar Brath Lien, sjef for HiFi Klubben i Norge, i pressemeldingen.

Han sier dette skal utfordre måten vi lytter på.

Ivar Brath Lien er sjef for HiFi Klubben i Norge. Foto: HiFi Klubben.
Ivar Brath Lien er sjef for HiFi Klubben i Norge. Foto: HiFi Klubben.

– I totalt mørke, uten avbrytelser og med behagelig, akustisk livemusikk i ørene vil vi åpne hørselssansen på en helt ny måte, mener Brath Lien ifølge pressemeldingen.

Fokusert lytting

En undersøkelse YouGov gjennomførte for HiFi Klubben tidligere i år, i forbindelse med kampanjen «Welcome Listeners», viser at 86 prosent av nordmennene får bedre humør av å høre på musikk. Samtidig skulle 50 prosent ønske at de hadde mer tid til å høre på musikk. HiFi Klubben ønsker med «Lytt i mørket» å ta tak i dette og inspirere til mer fokusert lytting, heter det i pressemeldingen.

– Vi lytter for lite til hverandre, og mange av oss har også sluttet med å lytte til musikken, som ofte er skjøvet i bakgrunnen som et lydtapet som går døgnet rundt. Hver gang vi virkelig lytter – lytter til barna våre, til oss selv og hverandre – er det et skritt i riktig retning. I tillegg til å gi en god lytteopplevelse håper vi de intime konsertene inspirerer folk til å fordype seg i musikken, sier Brath Lien.

Mange av oss har også sluttet med å lytte til musikken, som ofte er skjøvet i bakgrunnen

HiFi Klubben er Europas største spesialkjede innen hi-fi, med mer enn 100 fysiske butikker i Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland samt fem nasjonale nettbutikker.

denne nettsiden kan du se hvilke artister som spiller i hvilke butikker, og melde deg på.

Powered by Labrador CMS