Sony VPL-VW500ES og VPL-HW55ES

Pressemelding fra Sony 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Under pressekonferansen i dag lanserte Sony to nye hjemmekinoprojektorer; en 4K-modell, VPL-VW500ES og en Full HD 3D-projektor, VPL-HW55ES. Begge projektorene er designet for å levere kinokvalitet hjemme i stua ved hjelp av Sonys banebrytende projektorteknologi.

Ny 4K-modell: VPL-VW500ES

VPL-VW500ES utvider Sonys serie av 4K-projektorer til hjemmet. I porteføljen er også verdens første 4K hjemmekinoprojektor, VPL-VW1000ES, som ble introdusert for markedet i januar 2012.

VPL-VW500ES yter DCI-basert 4096 x 2160-oppløsning og leverer den aller høyeste kvalitet av 4K- innhold. 4K-opplevelsen skapes ved å bruke native 4K SXRD-panel som også benyttes i Sonys digitale kinoprojektorer installert på en rekke kinoer i Norge. I tillegg har projektoren den nyeste HDMI-standarden, HDMI 2.0, for å levere 4K/60P*- innhold. Dette gjør at bildet oppleves jevnere, uten behovet for elektronisk forbedring av pikslene. Projektoren støtter native 4K-oppløsning og har i tillegg en unik Super Resolution 4K-oppskalerer kaltReality Creation. SonysReality Creationbearbeider og forbedrer innhold i Full HD 1080p, som eksisterende Blu-ray-disker selv i 3D, til visning i 4K-oppløsning. Videre har VPL-VW500ES en original 4K- oppskaleringsalgoritme designet for Blu-ray Discs"Mastered in 4K"fra Sony Picture Entertainment, som gir seeren gleden av virkelighetsnær 4K-bildekvalitet.

VPL-VW500ES gir en lysstyrke på 1700 ANSI-lumen og en enestående dynamisk kontrast på 200 000:1. Projektoren har rik fargereproduksjon gjennom bruk av TRILUMINOS- displayteknologi, en forbedret optisk motordesign og auto-kalibreringsfunksjoner. Det manuelle fargejusteringsverktøyet gjør at brukeren kan justere fargenyanser, metning og klarhet for å skape en bildekvalitet tilpasset sin egen smak.Motion flow-bildeteknologi leverer også klarere og mindre uskarpe bilder når man ser på bilder med mye bevegelse.

VPL-VW500ES er kompakt og har kjølesystem med lufting i front. Projektorens fleksible design gjør at den kan projisere via lange distanser uten å måtte endre projektorens posisjon i rommet. Projektoren er utstyrt med et 2.06 zoom-objektiv og en vid lens shift som gjør den svært fleksibel ved takmontering. En innebygget RF-sender gir ekstra installasjonsfleksibilitet med et sterkt trådløst signal for bredere dekning.

Ny Full HD 3D-modell: VPL-HW55ES

Full HD 3D-projektoren VPL-HW55ES er neste-generasjon av Sonys anerkjente og prisvinnende VPL-HW50ES, annonsert på IFA i fjor.

Forbedret lyseffektivitet og en optimalisert optisk blokk, gjør at VPL-HW55ES kan nå en lysstyrke på 1700 ANSI-lumen og levere klare bilder i godt belyste miljøer. Lampen i VPL-HW55ES har en levetid på omtrent 5000 timer takket være et oppgradert lampekjølingssystem.

En optisk motoroppgradering, kontrastforsterkende teknologi og Advanced Iris3-teknologi muliggjør en dynamisk kontrastratio på mer enn 120 000:1. Dette øker nivåene av svart og hvitt uten å redusere maksimum lysstyrke for å beholde detaljene under mørkere scener. Tilleggsfunksjoner som SonysBright CinemaogBright TV-mode med SXRD-panel, forbedrer 3D-bildet ytterligere. Projektoren kommer også med SonysReality Creation-teknologi.

VPL-HW55ES har en innebygget 3D IR-sender. Den er også utstyrt med en ekstern 3D RF-sender som leverer utvidet 3D synkroniseringsstabilitet og –dekning.

Begge projektorer er utstyrt med trådløs HDMI-kompatibilitet som ekstra tilbehør, som muliggjør mottakelse av videosignal fra Blu-ray spillere og spillkonsoller.

"Med lanseringen av VPL-VW500ES tar vi hjemmekinoopplevelsen et skritt videre og befester Sonys ledende posisjon innen utviklingen av 4K. Innovasjoner som Sonys 4K SXRD-panel gir uovertruffen bildekvalitet som gjør 4K-drømmen til en overkommelig realitet. Den nye modellen VPL-HW55ES tilbyr en premium 3D-hjemmekinoopplevelse og utvider produktspekteret som våre kunder kan velge fra," sier Tak Nakane, Produktsjef i Sony Europe.

Både VPL-VW500ES og VPL-HW55ES er tilgjengelige i av oktober.

Powered by Labrador CMS