HTC Vive

Pressemelding fra HTC 1. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Revolusjonerende hodetelefoner fra HTC gjør virtual reality til en realitet

HTC offentliggjør et strategisk partnerskap med Valve og presenterer de revolusjonerende Virtual Reality-hodetelefonene HTC Vive

HTC har nettopp offentliggjort sine planer om å bringe Virtual Reality (VR) et steg nærmere massemarkedet. Sammen med Valve1, en global markedsleder innenfor spillutvikling, vil HTC forandre hvordan man som forbruker samhandler med teknologien og verden rundt seg. Hodetelefonene HTC Vive2 blir tilgjengelige i en utviklerutgave våren 2015, mens det endelige produktet til forbrukerne kommer på markedet i slutten av 2015.

- Det hører til sjeldenhetene at en virksomhet har muligheten til å forandre den måten mennesker samhandler med verden og kommuniserer med hverandre på. Vi har tidligere lyktes med denne målsetningen gjennom utviklingen av de prisbelønte smarttelefonene våre. Nå vil vi gjøre det samme med VR-teknologi, slik at det blir mulig å gjøre ting man tidligere bare har drømt om, sier adm. dir. for UK og Norden, Peter Frølund.

Med HTC Vive blir forbrukeren trukket inn i en ny verden på bare noen få sekunder. Med en 360-graders visning av rommet man befinner seg i, kan man for eksempel gå rundt og utforske et virtuelt rom, undersøke gjenstander fra flere vinkler og samhandle med omgivelsene. Hodetelefonene har grafikk av høyeste kvalitet, en oppdateringsfrekvens på 90 Hz og nøyaktig lydgjengivelse.

HTC presenterer også en Universal VR Controller, som kan brukes sammen med hodetelefonene, og HTC Laser Lighthouses, som registrerer selv de mest diskré håndbevegelser. De to trådløse kontrollene er utformet for å kunne brukes til stort sett alle VR-opplevelser, og samtidig er de så enkle og intuitive i bruk at det er lett for alle å få en god VR-opplevelse.

Den kan brukes til mye mer enn bare å spille med

Gjennom partnerskapet med Valve har HTC utviklet en utviklerutgave av hodetelefonene, som gjør det mulig å lage mange ulike typer underholdning. Dette skjer i tett samarbeid med verdens største spillutviklere, for eksempel Vertigo Games, Bossa, Barry-Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games og Owichemy.

Dette kan imidlertid brukes til mye mer enn bare spill, og sammen med Valve vil HTC forandre hverdagsopplevelser, reiser, sportsaktiviteter, shopping og måten vi møter venner og familie på. For at dette skal bli en realitet, samarbeider HTC med noen av verdens beste merkevarer som for eksempel Google, HBO, Lionsgate og National Palace Museum i Taiwan.

- Vive kommer til å omdefinere underholdning, måten vi kommuniserer med hverandre på, og på lengre sikt hvordan vi blir mer produktive, sier adm. dir. for Norden og UK, Peter Frølund, og han fortsetter: HTC Vive er en realitet. Hodetelefonene er her, og det er klart innen vi når 2016.

Powered by Labrador CMS