MER SMART OG WIFI PÅ HVITT

Også på hvitevaresiden legger Samsung vekt på smarte produkter. Siste skudd på stammen er en ny versjon av robotstøvsugeren Powerbot – med wifi.

Publisert Sist oppdatert

Også i kjøkkenet tilbyr Samsung wifi-produkter, og i sommer lanserte det koreanske selskapet serien Chef Collection.

– Den er i første omgang ute hos Elkjøp, og har fått en veldig god respons. Dette er dyre produkter i det øvre sjiktet, og salget har overgått våre forventninger. Det har nok med tilkoplingsmulighetene og gjøre, med wifi og tingenes internett, sier Finn Kristoffer Larsen, nordisk divisjonsdirektør for hvitevarer i Samsung.

Chef Collection NV9900 er en varmluftsovn med wifi. Her har Samsung lagt til dampfunksjonen Steam Assist.

Robotstøvsugere har mer eller mindre vært kostemaskiner

– Den tilfører damp direkte via varmluftsvifta. I tillegg kan den kan styres via Android- eller iOS-enheter, og den har et digitaltermometer som gjør det mulig å følge med på kjernetemperaturen for eksempel mens man er ute på skitur. Man kan fra appen justere temperaturen opp og ned, eller skru av ovnen hvis man blir forsinket. Appen vil oppdateres med nye oppskrifter og funksjoner, sier Larsen.

Snart komplett smarthjem

– Hva med sikkerheten?

– Man kan aldri skru ovnen på fra mobiltelefonen.

– Hvilke hvitevarer har Samsung med wifi?

– I tillegg til ovnen har vi vaskemaskin, robotstøvsuger og air condition. Det kommer nesten et nytt produkt per år, slik at vi snart har hele det smarte hjemmet komplett. Vi arbeider kontinuerlig med dette i Samsung, på tvers av divisjoner og produktgrupper, sier Larsen.

– Vi er nettopp blitt vist SleepSense av din kollega på mobilsiden. Hvilken divisjon vil få ansvaret for denne type produkter?

– Det er ikke helt avklart, men vi får trolig en egen divisjon som skal håndtere IOT, Internet of Things, eller tingenes internett, sier Larsen.

Robotstøvsugeren Powerbot kommer i ny versjon. Nytt av året er at sugekraften er blitt dobbelt så sterkt.

Syklonkraft i roboten

– Robotstøvsugere har mer eller mindre vært kostemaskiner. Med vår syklonkraft oppnår vi faktisk også en sugeevne, og denne er doblet. I tillegg har vi lagt til wifi, som gjør det mulig å styre den via smarttelefonen. Prisen blir i underkant av 10.000 kroner, sier nordisk nøkkelkundesjef Trond Gulbrandsen i Samsung.

Med vaskemaskinen WW8500 AddWash, gjør Samsung det mulig å legge i ekstra vask via en ekstra luke i døra. En undersøkelse utført av Samsung viser at 90 prosent av europeiske forbrukere har opplevd å ville legge inn mer klær i vaskemaskinen etter at den er startet. Med AddWash kan man sette maskinen på pause og legge inn mer klær under et vaskeprogram. WW8500 kan styres og overvåkes smarttelefonen (Android og iOS). Med Samsung SuperSpeed skal den kunne gjøre unna en vanlig vask på under en time. Den har Samsungs Ecobubble-teknologi, og en digital inverter-motor.

Powered by Labrador CMS