Medisana Homecare Robot avlaster hjemmesykepleien hos eldre og syke mennesker. Foto: Medisina

ELEKTRONISK SYKEPLEIER

Medisanas nye robot er tenkt utplassert hos eldre, syke og andre trengende, slik at de kan bo hjemme litt lengre uten ekstra hjelp.

Publisert

Det tyske selskapet er kanskje mest kjent for massasje- og helseprodukter, men på årets IFA-messe i Berlin viste de frem en helt ny robot.

Alf Einar Nygård i Target. Foto: Jan Røsholm.

– Roboten minner den gamle på å drikke vann, vanne blomster eller ta medisiner, sier daglig leder i Target AS, Alf Einar Nygård.

Target AS representerer Medisana i Norge. Roboten er tenkt brukt på sykehjem, legesenter, eller hjemme hos eldre og syke. Med innebygget Amazon Alexa styres den via stemmen, og kan derfor være en del av smarthuset til brukeren.

– Den kan også ta enklere medisinske prøver, som blodtrykk, puls og oksygenmåling. Dette gjøres ved å legge fingeren på en sensor. Er det noe galt, vil roboten kommunisere med lege eller vaktsentral, sier Nygård.

En robot vil aldre erstatte den personlige kontakten et menneske gir, men kan være en ekstra trygghet både for den gamle og ikke minst for de pårørende

På skjermen kan brukeren se TV, eller bruke den som en stemmestyrt datamaskin. Brukstiden er rundt åtte timer, og når roboten trenger ladning, finner den selv veien til ladestasjonen. Ladetiden er rundt to timer. Prisen på Medisana Homecare Robot vil være rundt 35.000 kroner.

Anja Schimmelpfenning fra Medisana viser frem Homecare Robot. Legg merke til basestasjonen nede i høyre hjørne. Foto: Jan Røsholm.

– En robot vil aldri erstatte den personlige kontakten et menneske gir, men kan være en ekstra trygghet både for den gamle og ikke minst for de pårørende, sier Nygård.

Dreper lus momentant

En elektrisk lusekam dreper alle lus umiddelbart, uten bruk av kjemikaler. Foto: Jan Røsholm

De fleste med barn i småskolen og barnehage opplever at det til tider bryter ut luseepidemi i nærmiljøet. Klær og skolesekker må fryses ned, og barna må gjennom en runde med kjemikaler og en vanlig lusekam. Oppdages det hodelus, må ofte hele familien gjennom en sterk kjemisk kur. Nå kommer den elektriske lusekammen.

– Denne dreper lusa umiddelbart når du grer, og det er helt smerte- og kjemikaliefritt, sier Nygård.

Lusekammen er tilgjengelig i butikk i høst, og vil ha en pris rundt 400 kroner.

– Lusekammen er ikke bare til mennesker, den er helt perfekt til både hunder og katter, sier Nygård.

Herleik Dalen i Dalens Elektronikkservice får prøve skuldermassasje fra Medisana. Foto: Jan Røsholm.

Medisana viser i tillegg frem flere nye massasjeprodukter. NM880 er et massasjeapparat til bruk i nakken.

– Du legger den rundt nakken, stiller inn ønsket hardhet på massasjen, og så er du i gang med å helbrede en stiv nakke, sier Nygård.

Prisen på massasjeapparatet for nakken er rundt 1.000 kroner.

Elektriske fotvarmere finnes i flere utgaver. Foto: Jan Røsholm.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS