STRONG MED NETT TIL RIKSTV

Strong gjør endringer i den norske organisasjonen, og kommer med to nye RiksTV-bokser med etterlengtet teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Ingul, markedssjef for Strong i Finland og Norge, viser fram både Thomson-TVer og bokser på årets IFA-messen, men kan også rapportere om nyheter på organisasjonsfronten.

– Jeg har hatt ansvaret for Norge alene de siste seks årene. Nå har vi startet Strong Scandinavia Norge, et selskap som er heleid av Strong Scandinavia. Det blir med andre ord ikke et eget datterselskap, men en utskutt avdeling. Det betyr at vi nå har muligheten til å fakturere forhandlerne direkte, i norske kroner og med norsk moms, i tillegg til at vi fortsatt har vår paneuropeiske distribusjon, sier Ingul til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nytt kontor for funksjonstesting

Brukergrensesnittet er helt annerledes og mye enklere

Tidligere har hovedkvarteret i Ålborg dekket Norge, Sverige, Danmark og Finland både på distribusjon og salg.

– Jeg har også gjort en avtale med tre selgere, som mellom seg dekker hele Norge. De skal ut på veien og selge inn våre produkter, sier Ingul.

Han forteller at det også blir ansatt et nytt menneske på det norske avdelingskontoret i Hønefoss, hvor det skal opprettes et eget test- og mottakssenter for returvarer.

– Vi føler det er for lite kvalitetssikring på varer som returneres, og mye som er brukerfeil. Da kaster vi i penger ut av vinduet ved én-til-én-bytting. Det er viktig å påpeke at kunden får hjelp med én gang i butikken om noe er feil, men hvis ikke butikken har funksjonstestet returvaren bra nok og vi finner at produktet ikke er i ustand, så går det tilbake til butikken, sier Ingul.

Han påpeker at Strong i Norge fortsatt ikke skal ha egen service, den vil ligge i Danmark slik situasjonen er i dag.

Internett på RiksTV-bokser

Strong har også et par nyheter for det norske markedet. Selskapet produserer blant annet bokser for RiksTV, og kommer nå med de første internett-tilkoblede boksene for TV-distributøren.

– Vi har hatt et samarbeid med RiksTV i to år nå, og har utviklet to produkter sammen med dem. Det er én basisdekoder og én PVR-boks. Det som er nytt, er at disse er hybridbokser som kan både ta i mot vanlig TV-innhold og kobles mot internett hvor RiksTV har klart ulike VOD-tjenester.

I starten er det Youtube, SF Anytime og TV 2 Sumo som ligger klart, og boksene var i salg allerede 17. september.

– RiksTV har sin egen portal på nett. De er norske og vil satse på norske tjenester, og vender seg mot folk flest. Tjenesten er så enkel at selv mor kan bruke den – her er det ingen innlogging for å leie film, det er bare å klikke og så kommer regningen på neste faktura, sier han.

Ingul sier at boksene også har fått flere oppdateringer.

– Brukergrensesnittet er helt annerledes og mye enklere, og kanalskift går mye kjappere og gir umiddelbar respons. Basisboksen ser lik ut som PVR-en, og har alle de samme funksjonene bortsett fra opptak, avslutter Ingul.

Powered by Labrador CMS