LG 55EA980W

Pressemelding fra LG Electronics 5. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

INGENIØRKUNST PÅ HØYESTE NIVÅ – BØYD OLED-TV FRA LG

REVOLUSJONERER SEEROPPLEVELSEN

LGs lett kurvede 55-tommers OLED-TV 55EA980W, klargjør for en IMAX-lignende seeropplevelse med fantastisk fargegjengivning og uendelig kontrast hjemme i sofaen.

Den teknologiske utviklingen innen TV-er går med rasende fart. Målet er å skape den beste mulige seeropplevelsen. Det er ikke lenge siden flate TV-er med LCD-teknologi erstattet uhåndterbare og tykke TV-apparater og nå lanserer LG Electronics neste gjennombrudd i form av en revolusjonerende OLED-TV med ergonomisk bøyd skjerm for å skape den optimale seeropplevelsen.

– LG Electronics jobber hele tiden med å utfordre konvensjoner, vi vil få mennesker til å tenke i nye baner, sier Thomas Wering, nordisk markedssjef i LG Electronics.

Våre ingeniører funderte over hvorfor en TV må være flat når virkeligheten ikke er det. Takket være OLED-teknologien, kan vi nå levere en bøyd skjerm som gir en helt ny opplevelse av å se på TV.

LG har designet 55EA980W med en lett bøyd skjerm for å gi en IMAX-lignende seeropplevelse hjemme i stuen. Fem års forskning ligger bak den ergonomisk bøyde skjermen, som gjør at avstanden fra øyet til alle deler av bildet er like stor. Fordelen er at en eventuell kantforvrengning forsvinner og at ingen detaljer går tapt. Designet er alt belønnet med utmerkelser som Red Dot: Best of the Best og Europas beste Design-TV i EISA 2013 Awards.

LG 55EA980W på 55 tommer har fantastisk billedkvalitet takket være LGs OLED-teknologi som til forskjell fra andre produsenter utnytter selskapets patenterte teknologi med hvite piksler. Gjennom å benytte hvite piksler har LG løst de problemer som OLED-teknologien tidligere led av, med ujevn fargedistribusjon og at TV-ens blå piksler har kortere levetid enn øvrige piksler. De hvite billedpunktene kan vise alle individuelle farger i spekteret som gjør at de kan forsterke de blå pikslene for lengre levetid. For seeren betyr dette en revolusjonerende bildekvalitet med optimal fargegjengivelse i en unik TV med lang levetid.

Perfekt kontrast

For best mulig TV-opplevelse, holder det ikke kun med fantastiske farger. Kontrast og responstid spiller også en avgjørende rolle. Med OLED tennes og slukkes hver enkelt piksel individuelt, noe som gir maksimal kontrast og uovertruffent sortnivå. Dessuten har OLED ekstremt lav responstid noe som gir sterkt forbedret bevegelseskarphet. 

Den mest energibesparende OLED-TV-en

Ut over bildekvalitet og alle funksjoner som gir en fantastisk seeropplevelse, er LG 55EA980W den mest energieffektive OLED-modellen på markedet. Modellen har en rekke forskjellige miljøsertifiseringer som Interteks Green Leaf Mark, som baseres på grundige tester av hvordan produktet påvirker miljøet og hvilke teknikker og metoder som benyttes under produksjonen. LG 55EA980W er også sertifisert etter EPEAT og EUs Ecolabel.

LG 55EA980W er utviklet med miljøet i tankene, noe som har spilt en stor rolle for dens miljøsertifiseringer. LGs patenterte Smart Energy Saving-teknikk, gjør for eksempel at 55EA980W minsker strømforbruket med opptil 67 prosent sammenlignet med en vanlig flat-TV. Store deler av TV-en er laget av karbonfiberforsterket plast, noe som gjør den ekstremt tynn, kun 4,3 millimeter dyp og en lav vekt på 17 kilo.

Pris og tilgjengelighet

LG 55EA980W er så langt lansert i Sør-Korea, USA og Tyskland. Den vil lanseres i ytterligere europeiske land i løpet av fjerde kvartal 2013. Mer om tilgjengelighet i det nordiske markedet kommer senere. Anbefalt utsalgspris i det norske markedet vil være rundt 79.999 kroner inkludert MVA.

Powered by Labrador CMS