OLED MED AMBILIGHT

Philips har meldt seg på oled-racet, og presenterte sin første TV med teknologien under årets IFA-messe.

Publisert Sist oppdatert

Det er fullt fokus på nye TVer og TV-teknologier på IFA-messen i Berlin, og i år var en av de store nyhetene at Philips nå kommer med sin oled-TV.

– Vår 901F kommer i 55 tommer, og vil være på markedet i fjerde kvartal for en pris rundt 35.000 kroner. Det er meget konkurransedyktig sier Daniel Eriksson, nøkkelkundeansvarlig i Philips TV, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Markedet er modent

Oled-markedet er blitt modent og prisene har kommet noe ned, derfor velger vi nå å lansere vår oled-TV

TVens fulle betegnelse er 55POS901F, og selve panelet kommer fra konkurrenten LG.

– Men det er vår bildeprosessering og -håndtering i TVen, og vi har også løst utfordringene med å få Ambilight på en så tynn TV. Dette blir en hvass konkurrent til modellene som allerede er på markedet, sier Eriksson.

TVen støtter selvsagt også 4K-oppløsningen og HDR, og Philips sier selv at skjermen blant annet klare rå gjengi 99 prosent av DCI-fargerommet, og innfrir også kravene til høyere nits.

HDR, eller High Dynamic Range, er navnet på flere teknikker som skal gi et mer dynamisk bilde. Det sortere blir sortere og det hvite i bildet hvitere, og bildet skal oppfattes skarpere.

– Hvorfor velger Philips nå å satse på oled?

– Oled-markedet er blitt modent og prisene har kommet noe ned, derfor velger vi nå å lansere vår oled-TV. Det er ikke snakk om kjempevolumer i markedet ennå, men her handler det blant annet om å vise fram vår flaggskipmodell. Og vi har allerede hatt veldig god respons fra norske journalister og kunder som har sett TVen her, sier Eriksson.

Tre-i-ett TV

Tidligere i år lanserte Philips TV flere nye modeller på sitt eget arrangement, blant annet Eisa-vinneren 7601.

Her har Philips flyttet mange av spesifikasjonene fra flaggskip-serien 9000 inn i en noe billigere modell. TVen har 2D Micro Dimming Premium og Bright Pro Premium-teknologi, som vi for første gang så i toppmodellene i 9000-serien.

Med 2D Micro Dimming Premium er skjermen delt inn i 128 separate, uavhengige soner som kan dimmes direkte, for bedre kontroll på blant annet sort-nivået. Bright Pro Premium sørger for en lysstyrke på opp til 700 nits.

Perfect Pixel UHD-prosessoren i 7601-modellen oppskalerer bilder fra en hvilken som helst kilde til UHD, mens den nye Premium Colour-systemet skal gi et ekstra bredt fargespekter.

Philips viste også fram modellen 5231, et nytt konsept hvor den 24 tommer store skjermen er integrert med en blåtann-høyttaler som fot. Tanken er å spille musikk og film direkte fra nettbrettet eller mobilen på kjøkken og soverom.

– Dette er vårt tre i ett-produkt, med Full HD og lekker hvit design. Den typiske kunden folk som er opptatte av design i hjemmet, og folk som vil ha bra lyd og bilde kanskje til kontoret, eller til hytten. TVen kommer på markedet nå, og vil koste rundt 2.900 kroner, sier Eriksson.