OLED MED AMBILIGHT

Philips har meldt seg på oled-racet, og presenterte sin første TV med teknologien under årets IFA-messe.

Publisert Sist oppdatert

Det er fullt fokus på nye TVer og TV-teknologier på IFA-messen i Berlin, og i år var en av de store nyhetene at Philips nå kommer med sin oled-TV.

– Vår 901F kommer i 55 tommer, og vil være på markedet i fjerde kvartal for en pris rundt 35.000 kroner. Det er meget konkurransedyktig sier Daniel Eriksson, nøkkelkundeansvarlig i Philips TV, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Markedet er modent

Oled-markedet er blitt modent og prisene har kommet noe ned, derfor velger vi nå å lansere vår oled-TV

TVens fulle betegnelse er 55POS901F, og selve panelet kommer fra konkurrenten LG.

– Men det er vår bildeprosessering og -håndtering i TVen, og vi har også løst utfordringene med å få Ambilight på en så tynn TV. Dette blir en hvass konkurrent til modellene som allerede er på markedet, sier Eriksson.

TVen støtter selvsagt også 4K-oppløsningen og HDR, og Philips sier selv at skjermen blant annet klare rå gjengi 99 prosent av DCI-fargerommet, og innfrir også kravene til høyere nits.

HDR, eller High Dynamic Range, er navnet på flere teknikker som skal gi et mer dynamisk bilde. Det sortere blir sortere og det hvite i bildet hvitere, og bildet skal oppfattes skarpere.

– Hvorfor velger Philips nå å satse på oled?

– Oled-markedet er blitt modent og prisene har kommet noe ned, derfor velger vi nå å lansere vår oled-TV. Det er ikke snakk om kjempevolumer i markedet ennå, men her handler det blant annet om å vise fram vår flaggskipmodell. Og vi har allerede hatt veldig god respons fra norske journalister og kunder som har sett TVen her, sier Eriksson.

Tre-i-ett TV

Tidligere i år lanserte Philips TV flere nye modeller på sitt eget arrangement, blant annet Eisa-vinneren 7601.

Her har Philips flyttet mange av spesifikasjonene fra flaggskip-serien 9000 inn i en noe billigere modell. TVen har 2D Micro Dimming Premium og Bright Pro Premium-teknologi, som vi for første gang så i toppmodellene i 9000-serien.

Med 2D Micro Dimming Premium er skjermen delt inn i 128 separate, uavhengige soner som kan dimmes direkte, for bedre kontroll på blant annet sort-nivået. Bright Pro Premium sørger for en lysstyrke på opp til 700 nits.

Perfect Pixel UHD-prosessoren i 7601-modellen oppskalerer bilder fra en hvilken som helst kilde til UHD, mens den nye Premium Colour-systemet skal gi et ekstra bredt fargespekter.

Philips viste også fram modellen 5231, et nytt konsept hvor den 24 tommer store skjermen er integrert med en blåtann-høyttaler som fot. Tanken er å spille musikk og film direkte fra nettbrettet eller mobilen på kjøkken og soverom.

– Dette er vårt tre i ett-produkt, med Full HD og lekker hvit design. Den typiske kunden folk som er opptatte av design i hjemmet, og folk som vil ha bra lyd og bilde kanskje til kontoret, eller til hytten. TVen kommer på markedet nå, og vil koste rundt 2.900 kroner, sier Eriksson.

Powered by Labrador CMS