ROMSLIG LYD OG KINNBENSLYD

Kristoffer Vågen (t .v.) i Tura Scandinavia med E2, og Johan Gawell i Sudio med B1. Foto: Stian Sønsteng

– Med Sudio E2 får du et romslig lydbilde. Du skal ikke føle at du har musikken trykt inn i øret, men at du sitter i et stort rom, sier Johan Gawell.

Publisert

Han er administrerende direktør og en av grunnleggerne av det svenske selskapet Sudio. Når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA-messen i Berlin i september, viser han de helt trådløse øreproppene E2. De har Spatial Audio, eller teatralsk lyd, med det Sudio kaller Dirac Virtuo, fra et annet svensk selskap.

Sudio E2, her i fargen Jade, har teatralsk lyd (spatial audio), aktiv støydemping og mikrofonsystemet VividVoice. Pris: 1.300,- Foto: Sudio

– Her har våre venner i Dirac virkelig lykkes med lyden. De arbeider også med Rolls Royce og Volvo, for å gi god lyd i bilene, og har erfaring fra hjemmekino-systemer, sier Gawell.

Bør oppleves

Her har våre venner i Dirac virkelig lykkes med lyden

Sudio har 28 ansatte, med hovedkontor i Stockholm og eget kontor i Kina.

– Dette er et merke vi har arbeidet med en god stund. De selger tidløse produkter, med lyd i studiokvalitet, sier Kristoffer Vågen hos distributøren Tura Scandinavia.

Sudio E2 har aktiv støydemping, og skal gi tydelig samtalelyd med mikrofonsystemet VividVoice. Pris: 1.300,-

– Hvor lett er det å forklare kundene hva Dirac Virtuo gjør med lyden?

– Det absolutt enkleste er at de får høre det selv, i butikken. Med en trykk på proppene, eller i appen, får du høre forskjellen – med et behageligere inntrykk av musikken, sier Gawell.

Med Sudio B1 ledes lyden gjennom kinnbenet og inn i det indre øret. Pris: 800,- Foto: Sudio

Kinnbenslyd

Sudio B1 er det Tura kaller benledende hodetelefoner, der lyden gjennom kinnbenet går inn i det indre øret. Prisen er 800 kroner.

– Dette kan være uvant, men B1 er lett å bruke. Jeg bruker denne selv da jeg går til kontoret, og jeg kjenner meg trygg siden jeg hører lydene rundt meg i trafikken, mens jeg lytter til en podcast. Når jeg skal lytte til musikk, velger jeg E2, sier Gawell.

Sudio E2 er utviklet i samarbeid med det svenske selskapet Dirac. Foto: Sudio

Sudio B1 bruker det som på engelsk heter Bone Conduction Technoloy, og Gawell sier de ikke har mange konkurrenter i dette markedet.

– Dette er avanserte produkter det tar tid å utvikle, sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS