G4 SKAL DIFFERENSIERE LG

– Med G4 kan man for første gang kan man virkelig føle hvor storartet en telefon er. Dette differensierer oss fra alle konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Christian Nilsson, opplæringssjef i LG Electronics i Norden. På et pressemøte i Stockholm presenterer han selskapets nye flaggskipsmodell. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av LG.

I Norden kommer G4 med skinn i brunt, sort og rødt, samt i tre plastvarianter.

– Vi ville gjøre noe ingen andre hadde gjort. Alle telefonene vil se ulike ut etter å ha vært i bruk noen uker, siden det er ekte lær. Det gjør telefonen unik. Forbrukerne ville gjennomskuet oss hvis vi brukte et kunstmateriale, og til og med sømmene er et kapittel for seg. Dessuten har vi alternativ i plast til læret, for dem som er litt sjenerte, sier Nilsson.

G3 var en storartet telefon, men G4 er langt bedre, den kan nesten ikke sammenlignes

– Hva betyr G4 for LG i Norden?

– Dette er årets absolutt viktigste lansering når det gjelder vår mobilvirksomhet. Dette er vårt flaggskipsprodukt, og det vil komme ytterligere varianter av G4 i løpet av året, sier Nilsson.

– Hvis du ser på Norden sammenlignet med andre markeder; er vi mer mottakelig for en premiummodell med skinn?

– Det er litt vanskelig å si. Vi har forsøkt å finne noe som ikke stikker seg for mye ut, samtidig som det tiltrekker seg kunder som er litt mer motebevisste, sier Nilsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Gammeldags håndverk

– Skinnversjonen koster 500 kroner mer enn plastversjonen. Hvor stor andel av telefonene som selges i Norden blir i skinn?

– Vi har i første omgang tatt inn like mange av hver; så vil markedet avgjøre hva som selger best.

Jeff Cheh, administrerende direktør i LG Electronics Nordic, ønsker velkommen til det nordiske pressemøtet.

– Grensesnittet er unik, og når man holder i telefonen kjenner man hvor mye som er annerledes, sier Cheh.

– Med dette designet, med ekte lær som er spesielt på markedet, tilfører vi litt menneskelig følelse i et kaldt og teknologisk produkt. Dette er kanskje den første mobiltelefonen som tilfører litt godt, gammeldags håndverk. Det er derfor vi markedsfører G4 i Norden som ”Tailored by us – Worn by you”.

Vi snakker mye om wearables, produkter som vi forsøker å få folk lyst til å bruke, og gjør det samme med G4, sier Nilsson.

LG startet markedsføringen av G4 allerede den 13. mai, og tro for alvor i gang når produktet ble tilgjengelig den første uken i juni.

Farger, lysstyrke og kontrast

– G3 var en storartet telefon, men G4 er langt bedre, den kan nesten ikke sammenlignes. Det er ingen sak å sette sammen en telefon med de beste spesifikasjonene som finnes. Vi har lyttet til forbrukerne, og satt sammen en telefon som de ønsker. Vi har tre pilarer. Design: de fleste telefonene på markedet ser like ut. Hardware: den må være god i premiummarkedet, men vi har fokusert på det som er viktig for forbrukerne. Grensesnitt: vi har lagt til noen funksjoner som gjør bruken litt enklere, sier Nilsson.

Telefonen er litt buet. Dette kan virke som en gimmic, sier Nilsson, før han understreker at formen har en viktig funksjon.

– Hvis man mister telefonen, reduseres sjansen for at den blir ødelagt med 20 prosent. Dessuten føyer telefonen seg bedre til hånden, som naturlig er buet. Man når også skjermen litt bedre med fingrene takket være buen, sier Nilsson.

Når det gjelder hardwaren, mener LG skjerm, kamera og batteri er de tre viktigste elementene for kundene. Skjermen har samme Quad HD-oppløsning som G3, men IPS Quantum-displayet har fått 20 prosent flere farger, 25 prosent mer lysstyrke slik at den skal være enda bedre i utendørs bruk, og 50 prosent bedre kontrast som gjør det sorte sortere og det hvite hvitere. Skjermen er på 5,5 tommer, og oppløsningen er på 2560 x 1440 bildepunkter (538ppi) som G3.

Lysstyrke 1,8

– Kameraet er utrolig viktig i smarttelefonene. Man kan gå to retninger; øke antall megapiksler, men det betyr ikke noe hvis linsen og sensoren ikke er god nok. Lysstyrken på G4 er på 1,8; linsen er den beste og slipper inn mest lys inn på markedet. Kameraet har 16 megapiksler, og sensoren er 40 prosent større enn på G3. Frontkameraet har lysstyrke 2,0 og 8 MP. Bildeopptakene er i jpeg og dessuten i RAW, noe mange vil sette pris på. Vi introduserte laserfokus med G3 og viderefører dette på G4, noe som er det raskeste fokussystemet på markedet. Kameraet har en manuell-modus, og fargespektrumet er bedre, sier Nilsson.

Han legger vekt på at batteriet på 3.000 m/ah er utskiftbart, og at LG har utviklet det nye grensesnittet UX4.0. Pris: 6.000,- i skinn, 5.500,- med plastdeksel.

LG G4 SPESIFISERT

Prosessor: Qualcomm Snapdragon 808 Prosessor med X10 LTE


Skjerm: 5,5 tommer Quad HD IPS Quantum-bildeskjerm (2560 x 1440, 538ppi)

Minne: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD slot


Kamera bak: 16MP med F1.8 Aperture / OIS 2.0

Kamera foran: 8MP med F2.0 Aperture


Batteri: 3,000mAh (utskiftbart)


Operativsystem: Android 5.1 Lollipop


Størrelse: 148,9 x 76,1 x 6,3 – 9,8 mm


Vekt: 155g

Mobilnettverk: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)


Tilkoblinger: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0


Farger: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny
Gold, Ceramic White


Powered by Labrador CMS