Sony Xperia P og Xperia U

Pressemelding fra Sony 26. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Mobile Communications presenterer Xperia P og Xperia U:

Smartelefoner for nettverksbasert underholdning Xperia P og Xperia U utgjør sammen med Xperia S den nye Xperia NXT-familien–neste generasjon smarttelefoner fra Sony. Xperia P har lyssterk skjerm med Sony “WhiteMagic” skjermteknologi. Xperia U byr på stor underholdning i lekkert og kompakt design.

Sony Mobile Communications presenterer i dag Xperia P og Xperia U, de siste tilskuddene til Xperia™ NXT-familien – neste generasjons smarttelefoner fra Sony. Samtidig er HD-smarttelefonen Xperia S nå på vei til butikker verden over; aller første ute er Sony-butikken i Barcelona, der Mobile World Congress åpner denne uka. Xperia P og Xperia U kommer i salg i Q2.  

Xperia NXT-familien – nettbasert underholdning

Xperia NXT-familien er hjørnesteinen i Sonys nettverk av underholdning og kommunikasjon og inneholder det aller beste Sony har å by på av teknologi og underholdning. På en enkel måte kan man bruke eller dele innhold på hvilken skjerm man måtte ønske – smarttelefon, TV, PC eller brett.

Smarttelefonene i Sonys Xperia NXT-familie har alle en karakteristisk utforming som er lett å kjenne igjen. Blant fellestrekkene er det gjennomsiktige båndet i nederste del av telefonen. Båndet har innebygd usynlige antennedeler og lyser opp når noen ringer eller når man mottar tekstmeldinger eller beskjeder.

Det nye brukergrensesnittet skal styrke Android-opplevelsen og bygger på samme enkle og rene designprinsipper. Nye avspillere sørger for tilgang til bilder, video og musikk. Med det nye grensesnittet kan man også åpne yndlingsapplikasjonen rett fra låst skjerm.

Xperia P og Xperia U har knivskarp Reality Display-skjerm med Mobile BRAVIA® Engine. Begge har hurtigutløser, som med ett eneste tastetrykk tar kameraet fra dvale til knipsing på et drøyt sekund. Begge smarttelefonene kommer med en rask og kraftig 1GHz dobbelkjerneprosesser.

Som Xperia S, blir Xperia P og Xperia U snarveier til stor underholdning gjennom Sony Entertainment Network*. Rett ut av esken, og uten ekstra dikkedarer, kan brukeren finne de nyeste filmene fra Hollywood gjennom Video Unlimited, eller velge mellom millioner av sanger** gjennom Music Unlimited.  

Xperia P – superlyssterk skjermopplevelse

Med Xperia P, som for øvrig er bygget i helstøpt aluminium, tar Sony sin WhiteMagic™ skjermteknologi til smarttelefonen for første gang. WhiteMagic-teknologien leverer lyssterke skjermopplevelser – enten du befinner det på stranden om sommeren eller på vidda på en solrik vinterdag. For å spare batteriet, stiller skjermens lysstyrke seg automatisk inn etter omgivelsene.

En ny SmartDock for Xperia P kobles enkelt til forskjellige skjermflater. Dermed blir smarttelefonen underholdningssentralen i stua. Med TVens fjernkontroll blar man frem medieinnhold fra smarttelefonen og ser HD-video eller ferske filmer og TV-programmer på TV-skjermen. SmartDock støtter også USB og kan derfor brukes sammen med trådløst tastatur og mus for å skrive e-poster og Facebook-innlegg, søke på nettet eller se videoer fra YouTube på TV.  

Xperia P – viktigste egenskaper

• 4-tommers Reality Display-skjerm med Mobile BRAVIA Engine.

• WhiteMagic™ skjermteknologi gir ekstra lysstyrke og smart batteriutnyttelse.

• Superrask 1 GHz dobbelkjerneprosessor med 16GB flashminne. • Superraskt 8MP-kamera med HD-opptak og Sony-teknologi for 2D- og 3D-panoramabilder.

• Enkel HDMI- og DLNA-tilkobling lar deg dele innhold på alle skjermflater.

• Klargjort for NFC (Near Field Communication), som gjør det mulig å benytte et økende antall NFC-applikasjoner og tjenester, samt Xperia SmartTags.

• Kommer i helstøpt aluminium i fargene sølv, svart og rød.

• Lanseres på Android 2.3 (Gingerbread), oppgraderes til Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) i løpet av Q2 2012.  

Xperia U – stor Sony-underholdning i lekkert og kompakt design

Xperia U pakker store underholdningsopplevelser fra Sony inn i et lekkert og kompakt design som brukeren kan gjøre til sitt eget – både inn- og utvendig. Med xLoud™ og Sony 3D surround sound-teknologi bygget inn i musikkavspilleren, blir lyden både høy og klar. Med DLNA kan man også med et tastetrykk streame musikk fra Xperia U til trådløse høyttalere.

I Xperia U vil det gjennomsiktige elementet nederst på telefonen lyse opp i farger som matcher bilder fra bildegalleriet eller fra coverne til låtene man spiller. Man kan også gjøre telefonen til sin egen ved å bytte farge på bunnelementet eller skifte tema etter personlighet og sinnsstemning.

Xperia U har dessuten med nye hodetelefoner, Smart Headset for Android smartphones, med enda bedre lyd. Disse hodetelefonene har også SmartKey – en egen tast der ett trykk sender en direkte til yndlingsappen.  

Key features for Xperia U

• 3,5-tommers Reality Display-skjerm med Mobile BRAVIA Engine.

• Superrask 1 GHz dobbelkjerneprosessor.

• Superraskt 5MP-kamera med HD-opptak og Sony-teknologi for 2D- og 3D-panoramabilder.

• Høy og klar lydkvalitet med xLoud og 3D surround sound.

• Finnes i fargene hvit og svart. Utskiftbart bunnfelt i rosa og gult følger med.

• Lanseres på Android 2.3 (Gingerbread), oppgraderes til Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) i løpet av Q2 2012.  

*Tilgang til tjenester fra Sony Entertainment Network varierer fra region til region; se mer informasjon på www.sonyentertainmentnetwork.com . Tjenesten Music Unlimited er tilgjengelig i Norge. Video Unlimited ventes å være tilgjengelig i Norge senere i år.  

** Antall tilgjengelige sanger avhenger av region.  

“Sony”, “BRAVIA” og “Sony Entertainment Network” er registrert som egne varemerker eller er varemerker som tilhører Sony Corporation. Alle andre varemerker eller registrerte varemerker tilhører sine respektive eiere.