SONY KLATRER PÅ SALGSLISTENE

Den nye toppmodellen til Sony klatrer til femteplass på Netcoms liste over de mest solgte smarttelefonene i april.

Publisert Sist oppdatert

Men det er fortsatt et stykke til toppen, hvor Apple og Samsung dominerer, viser tallene fra operatøren. Iphone 5 ligger på toppen, mens Samsung Galaxy S III innehar andreplassen.

Sony Xperia Z klatrer altså fra åttende til femte plass i forhold til forrige måned, mens Samsung Galaxy S4 med kun få salgsdager i april går inn på en niende plass. Salget av HTC One har nettopp startet og interessen for den nye smarttelefonen er stor, ifølge en pressemelding fra Netcom.

– Norske mobilkunder går en spennende mobiltid i møte med nye toppmodeller fra Samsung, HTC og Sony, som alle er gode nok til å konkurrere med Iphone. Vi har store forventninger til maisalget, og tror våre nye smart-abonnementer kombinert med nye mobiler på markedet vil gi Apple tøff konkurranse, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

Våre nye smart-abonnementer kombinert med nye mobiler på markedet vil gi Apple tøff konkurranse

Mer internett

Nordmenn surfer stadig mer på mobilen. Det siste året har databruken hos Netcom økt med 55 prosent, og i dag er gjennomsnittet på dataforbruk hos en Netcom-kunde på 550 MB i måneden. Det er kunder med Iphone 5 som bruker aller mest bruker mest data med 850 MB i gjennomsnitt, mens de som har Samsung Galaxy SIII bruker omkring 700 MB.

I 2017 forventer NetCom at gjennomsnittsbruken er på 5 GB i måneden.

– Behovet for å være på nett er enormt og mobilen har blitt den naturlige inngangsporten til internett. Blant deltakerne i NetComs trendpanel sier 68 prosent at tilgang til internett er den mobilfunksjonen det er vanskeligst å klare seg uten en hel dag, mens kun 15 prosent svarer ringing. Det illustrerer hvor viktig internett har blitt for norske mobilkunder, sier Lund.

I forbindelse med disse tallene har Netcom nå kastet den gamle abonnementsstrukturen over bord, og lansert fire nye dataabonnement.

NETCOM-TOPPEN APRIL

1. (1) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (4) Apple iPhone 4

4. (3) Apple iPhone 4S

5. (8) Sony Xperia Z

6. (6) Samsung Galaxy S III Mini

7. (-) Samsung Galaxy S3 LTE     

8. (5) Samsung Galaxy Note II

9. (-) Samsung Galaxy S4             

10. (7) Sony Xperia V

* Tall i parentes er forrige måneds plassering.

Powered by Labrador CMS