LG Oled-TV

Pressemelding fra LG Electronics 5. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

 Fremtiden ser mørk ut - perfekt sortnivå og ultra HD-kvalitet å årets OLED-TVer fra LG

– LG kombinerer den prisbelønte OLED-teknologien med 4K-oppløsning i årets nye modeller – hele syv OLED-TVer vil være tilgjengelig i markedet i løpet av 2015.

LGs prisbelønte OLED-TV er den ledende teknologien på markedet med enestående sortnivå, uendelige kontrast og fantastisk fargegjengivelse. I 2015 utvider LG serien med flere nye modeller med 4K Ultra HD, som vil forhåndsvises under CES 2015 i Las Vegas. Totalt syv modeller i størrelsene 55 til 77 tommer vil være tilgjengelig i markedet i 2015, og forbrukerne kan velge mellom buet eller flatt design. Kronjuvelen er den 77-tommers Ultra HD-modellen EG990V som er fleksibel, og kan skifte mellom buet og flat med et tastetrykk på fjernkontrollen.

– Vi er svært stolte av vår OLED-teknologi med revolusjonerende bildekvalitet og perfekt sortnivå. LGs store satsing på OLED har gjort det mulig å optimalisere produksjonsteknikken, noe som har ført til at prisene falt med nesten 80 prosent siden vi lanserte vår første modell i slutten av 2013. Optimaliseringen, kombinert med vår brede og varierte utvalg av OLED-modeller, gjør denne fantastiske TV-teknologien tilgjengelig for flere mennesker. Som vi sier i vår markedsføringskampanje - "Fremtiden ser mørk ut"!, sier Erik Åhsgren, nordisk produktsjef for Home Entertainment, LG Electronics.

Alle LG TV-modeller med OLED-teknologi har til felles at de viser innhold med suveren kontrast og sortnivå. Dette er mulig fordi en TV basert på OLED-teknologi, til motsetning til LCD, ikke trenger en separat belysning bak pikslene. Hver piksel er sin egen lyskilde som kan slås av og på individuelt. Løsningen gir også en betraktningsvinkel på 180 grader, slik at bildekvaliteten opprettholdes selv når du ser på TV fra siden. Videre har OLED-teknologien raskere bildeoppdatering enn LCD, noe som gir bedre bevegelsesskarphet.

Unik på TV-markedet

LGs patenterte OLED-teknologi, med WRGB, betyr at hver piksel består av fire underpiksler (hvit + RGB) i stedet for bare tre (RGB). Det gjør LGs modeller helt unike i markedet, med god fargegjengivelse, i tillegg til at den blå sub-pikselen ikke tar slutt før de andre, noe som var et problem med tidligere OLED-teknologi.

Besøkende til CES i Las Vegas vil få muligheten til å se de nye modellene, inkludert de tre CES Innovation Award-vinnende 4K OLED-TV-modeller. I tillegg vises 77EG970V, 55EG960V, 65EF980V og 65EF950V – til og med disse kommer med 4K Ultra HD-oppløsning. (Modeller som begynner med EF er buede modeller og EF har flat design.)

Pris og tilgjengelighet

Detaljerte spesifikasjoner, norsk pris og tilgjengelighet for LGs kommende 2015 OLED TV-modeller vil bli kunngjort nærmere lanseringen.

Powered by Labrador CMS