Nordisk produktspesialist i LG, Erik Svalberg, sier 8K Oled-TVen må ses i virkeligheten for å få et skikkelig inntrykk av bildekvaliteten. Foto: Marte Ottemo

NÅ KOMMER 8K OLED

LG viste fram sine 8K-TVer på IFA, og sier modellene kommer i norske butikker om kun kort tid.

Publisert

– I år er spennende for oss her på IFA. Ikke fordi vi kommer med så mange produkter folk ikke har sett tidligere, men fordi disse nå er klare for folks hjem. Allerede neste måned vil det stå en 8K oled i nordiske hjem, sier nordisk produktspesialist Erik Svalberg når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA i starten av september.

8K-innhold fra spill

LG understreker viktigheten av å følge de strengeste standardene for 8K fra internasjonale allianser. Foto: Marte Ottemo.

LG Signatur oled 8K er verdens første oled-TV med 8K-oppløsning, og ifølge LG også den største til dags dato, med sine 88 tommer. Den gir ekte 8K Ultra HD-oppløsning (7680 x 4320 piksler) gjennom 33 millioner selvopplyste piksler, fire ganger mer enn en 4K UHD-TV.

– Vi viste fram selve panelet forrige IFA og det komplette produktet på CES-messen i Las Vegas i januar, men vi har hele tiden sagt vi ikke lanserer 8K før markedet er klart. Det mener vi det er nå, sier Svalberg.

Vi har hele tiden sagt vi ikke lanserer 8K før markedet er klart. Det mener vi det er nå

– Hvordan ser dere på tilgjengeligheten av 8K-material framover?

– Vi kan gjøre som da 4K kom og gå tilbake og remastre Imax- og 70mm-opptak, men det tar tid. Men neste år skjer noe veldig spennende; neste generasjons Playstation og Xbox lanseres. Én spilltittel gir underholdning i kanskje 100 timer, så du kan fylle et helt år med 8K-innhold veldig fort, sier han.

Svalberg sier at oppskalering av eksisterende material også er viktig.

– Vi har jobbet mye med AI-prosessoren som sitter i TVene, slik at den gir optimalt bilde for denne type panel og oppløsning.

Begge 8K-modellene har fire HDMI 2.1-tilkoblinger, og bruker også LGs AI-prosessor til å forbedre lydkvaliteten. Prisen på TVene er ikke klar, men at det vil ligge helt i øverste sjiktet er det ingen tvil om.

LG tester nå ut en ny serie produkter, som kombinerer TV og møbel i ett. Foto: Marte Ottemo.

Møbel og TV i ett

LG viste også fram en helt ny high-end-linje, som foreløpig ikke er tilgjengelig i Europa.

– Vi tester nå en serie med møbler og TV i ett, som et alternativ til vår Signature-serie, sier Svalberg.

Her har LG kommet opp med et skatoll med innebygd TV.

– Møblet har selvsagt en fantastisk TV, som du kan rulle til siden for å avdekke skapet hvor du kan sette inn ruteren, spillkonsollen og alle tilkoblinger og strøm, sier han.

I serien finnes også en luftfukter, og et minikjøleskap beregnet til kontoret eller soverommet.

– På CES viste dere fram en TV hvor skjermen kunne rulles ned i møblet under, vil denne komme på det norske markedet?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Signatur-TVen med rullende skjerm har ikke vært planlagt for Europa. Vi håpet å få den hit da vi lanserte på CES, og på lang sikt kommer den kanskje, sier Svalberg.

Powered by Labrador CMS