ALT-I-ETT-OVNEN

Nå kommer flere produsenter med stekeovner som ”kan alt”. Kombiovn med dampfunksjon gir verdifulle tilleggsmuligheter til tradisjonelle stekeovner.

– Kombidampovn er en ovn som kan generere damp i tillegg til at den har andre tradisjonelle funksjoner som stekeovn. Hvis du bare har en ren dampovn, må du ha en annen ovn i tillegg. Grunnen er at for å lage visse matretter må man ha tørr varme, for eksempel bruning, sier Terje Eriksen, kategorisjef for koke- og kjøkkenprodukter hos Electrolux Home Products Norway AS.

Samme som proff

Eriksen karakteriserer Electrolux’ nye kombidampovn som et produkt med samme muligheter som profesjonelle ovner. Den svenske produsenten har valgt en løsning med innebygd vanntank i stedet for fast tilknytning av vann. Tanken rommer 0,7 liter. Eriksen ser det som en sikrere løsning enn om ovnen er tilknyttet husets røropplegg.

– Vi har ikke noen salgstall å legge frem enda, men merker at interessen er stigende for denne typen matlaging. Jeg vil også legge vekt på at ovnen er like enkel å bruke som tradisjonell ovn. Den eneste forskjellen er at du må huske å fylle på vann, sier han.

Electrolux har laget en kokebok spesielt for damp. Boken ligger i forretningen og kan deles ut til alle som vurderer å kjøpe en dampovn. Electrolux`dampovn er en videreutvikling av andre høyt spesifiserte modeller, og Eriksen opplyser at merprisen for dampfunksjonen er cirka 4.000 kroner. Modellen, som heter EOB98000X, koster om lag 18.000 kroner.