Andreas Sennheiser og Jacqueline Gusmag med den lukkede hodetelefonen Sennheiser HD 820, med glass på klokkene. Pris: 2.400 euro. Foto: Stian Sønsteng

GLASSKLOKKER MED TRANSPARENT LYD

– Vi er godt fornøyd med resultatet i vår satsing på 3D-lyd, sier Andreas Sennheiser. På CES viste han for første gang hodetelefonen HD 820.

Publisert

Vi kommer tilbake til Sennheisers Ambeo-produkter, og tar først for oss den ferskeste nyheten fra Sennheiser på CES-messen i Las Vegas. PR-sjef Jacqueline Gusmag er glassklar når det gjelder hvilket produkt hun vil vise oss.

– HD 820 er vår nyeste hodetelefon. Den er en del av vår Audiofil-serie, og kan sammenlignes med HD 800 S, som riktignok er en åpen modell. Med HD 820 har vi valgt å lage en lukket modell, for å skjerme lytteopplevelsen fra omgivelseslyd – samtidig som du ikke forstyrrer dem som sitter ved siden av deg, sier Gusmag.

Prisen er 2.400 euro, og den kommer i handelen tidlig på sommeren.

– Driveren er den samme som på HD 800 S. Den er produsert ved vår fabrikk i Tyskland, og den har glassdeksel på klokkene. Disse reflekterer lydbølgene fra transduserens bakside til absorberingskammere, og resultatet blir minimalt med resonanser. Lyden blir svært transparent, selv om klokkene er lukket, sier Gusmag.

– Det gjør også noe med utseendet?

– Selvsagt er det flott å se på, men bruken av glass er gjort på grunn av lyden, sier Gusmag.

Ambeo-satsingen

I hver ørepropp har Sennheiser Ambeo Smart Headset en mikrofon. Pris: 3.000,- Foto: Sennheiser.

Andreas Sennheiser er administrerende direktør i det tyske selskapet Sennheiser. Han sier CES-messen er svært viktig for selskapet.

– Dette er en innovasjonsmesse, og en fin anledning for oss til å vise våre produkter, som vår nye lydplanke og vårt Ambeo Smart Headset, sier Sennheiser til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Det første vi ble vist var hodetelefonen HD 820?

– Det er riktig, og denne vises for første gang her i Las Vegas. Når det gjelder den profesjonelle delen av virksomheten vår, er NAMM-messen mer relevant.

Selvsagt er det flott å se på, men bruken av glass er gjort på grunn av lyden

Ambeo Smart Headset ble første gang vist for fagbladet Elektronikkbransjen i april 2017. Du bruker dem som vanlige ørepropper, men i hver propp sitter en mikrofon, som skal gjøre det mulig å ta opp 3D-lyd mens du filmer med en smarttelefon. Prisen er 3.000 kroner.

– Hvordan har salget vært?

– Ambeo er en langsiktig satsing for oss. Vår Ambeo VR-mikrofon var svært lovende, og vår programvare for binaurale opptak har også gjort det bra, så vi er godt fornøyd med utviklingen vi har sett, sier Sennheiser.

3D-mikrofonen Ambeo fra Sennheiser har fire kapsler som sitter i en XY-akse, for kringkasting, spill og VR. Pris: 13.800,- eks. mva. Foto: Sennheiser.
Powered by Labrador CMS