FORSKJELL PÅ 3D OG 3D

– Vi anbefaler alle som skal kjøpe seg en 3DTV til å se hva som skjer med bildet gjennom brillene når man vipper litt på hodet.

– Dessuten bør man forsøke å se TV-skjermen fra siden, og legge merke til eventuelle forstyrrelser og lysstyrken i 3D-bildet. Vi mener Panasonic i særklasse kommer best ut på disse områdene, sier Mithra Pakdaman i Panasonic Nordic AB.

På IFA lanserte den japanske produsenten plasmamodellen GT20, med 3D-funksjonalitet.

– Dette er vår innstegsmodell for 3D. Den er basert på vår G-serie med samme panel, men med fosforgassen vi bruker i toppmodellen VT20. GT20 er et godt valg for fremtidsrettede kunder som for en rimeligere penge ønsker å få tilgang til 3D, sier Pakdaman.

– Dere sa i fjor at dere ikke ønsket å tilby 3D-konvertering fordi resultatet blir for dårlig. Hva har endret seg siden dere nå introduserer denne funksjonen i GT20?

2D til 3D

– Konverteringen til 3D er ikke vårt viktigste salgsargument, da dette kan skape feil oppfatning om hva som er 3D – spesielt når man sammenliger med ekte 3D-innhold fra en BD-plate. Men markedet har etterspurt konverteringen, og så lenge det er begrenset tilgang til 3D-innhold har vi lagt inn dette på de mindre modellene; 42- og 46-tommerne i VT-serien og GT20 i 42 tommer, sier Pakdaman.

GT20 er allerede i butikkene og koster 15.000 kroner. Panasonic bruker fargen og kontrasten i TV-bildet for å skape 3D-effekt, i motsetning til dem som bruker bevegelsen i bildet. Når det gjelder visningen av ekte 3D-innhold ønsker Pakdaman å fokusere på det hun mener er plasmateknologiens fordeler.

– En plasmaskjerm med Panasonics teknologi yter 3D-bildet full rettferdighet. Vi har lykkes i å redusere problemet med crosstalk, der bildet fra venstre og høyre øye forstyrrer hverandre. Dessuten fungerer våre 3D-briller også når man ikke holder hodet helt i vater. Faktisk kan du legge deg på sofaen og se 3D, også når man ser skjermen fra siden. Dette er en grei test for alle som kjøper seg 3DTV. Blir bildet gjennom brillene sort når du ikke sitter i vater rett foran skjermen, bør man kanskje velge en TV fra oss, smiler Pakdaman.

Panasonic kommer med nye og oppladbare 3D-briller, i tre ulike størrelser. Med VT20 følger det to par briller i esken, mens de selges som tilbehør til GT20 for 1.200 kroner per par.

3D-videokamera til 12.500,-

Pakdaman er stolt over at Panasonic nå kan tilby 3D-videokameraet HDC-SDT750 til hjemmemarkedet. Dette kommer i butikkene i oktober til 12.500 kroner. Hun ønsker også å fokusere på selskapets LED-belyste LCD-TVer.

– D25 og D28 er blitt svært godt mottatt. Disse har bakmontert LED, og har fått gode tester i hele Europa. I Tyskland og Europa ligger de helt på topp salgsmessig, og vi håper våre nordiske kunder også får øynene opp for dem, sier hun.

På BD-siden slipper Panasonic DMP-BDT100. Denne er lik storebroren 300, men prisen på 3.000 kroner ligger et par tusen kroner under.

– Bildekvaliteten er den samme, men vi har tatt bort de doble HDMI-utgangene og de analoge lydutgangene for å få ned prisen. Det er klart at vi med lillebror lettere treffer volummarkedet, sier Jonas Eriksson.

Han mener BD har satt seg som produkt, og beskriver 3D som en ekstrafunksjon folk er villige til å betale for.

Lydplanke med 3DBD

– Hvis kundene ønsker å være forberedt på fremtiden, bør de velge en BD-spiller med 3D-funksjon. Alt kommer ikke til å bli 3D, men det blir selvsagt stadig mer innhold tilgjengelig – både kjøpt og det du spiller inn selv, sier Eriksson.

I tillegg til BD-spillere med og uten 3D har Panasonic fortsatt DVD-spillere, samt kuriøst nok mikroanlegg med kombinasjonen kassettspiller og Ipod-base.

– Mikromodellene med kassettspiller er dog bare for det kontinentale markedet, vi i Norden har kommet litt lengre... DVD-spillere går det heller ikke mye av lenger i Norden, sier Eriksson.

Også Panasonic kommer nå med lydplanker. HTB500 koster 4.000 kroner og har trådløs dypbasshøyttaler (subwoofer). HTB10 har innebygde basshøyttalere og koster 3.000 kroner.

– Modellene har virtuell flerkanalslyd. I tillegg har vi en funksjon som løfter lyden slik at den havner midt i TV-bildet, noe som gir en langt bedre lydopplevelse. Begge modellene er klare for 3D-loop hvis det koples en 3DBD-spiller til dem, sier Eriksson.

BFT800 er en komplett hjemmekino i form av en lydplanke med innbygd 3DBD-spiller. Prisen er 8.000 kroner og den kommer i oktober. I tillegg kommer to konvensjonelle 5.1-anlegg med 3DBD-spiller; BTT755 og BTT350 til 8.000 og 6.000 kroner.

Powered by Labrador CMS