Euronics Grimstad er en av kjedens 68 butikker per 1. juni. På samme tid i fjor var antallet 74. Foto: Stian Sønsteng

FRA 421 TIL 399 KJEDEBUTIKKER

Detaljkjedene Expert, Elkjøp, Lefdal, Siba, Soundgarden, Euronics og Coop Elektro har til sammen redusert antall butikker med 22 det siste året.

  • Handel

Det viser en rundspørring fagbladet Elektronikkbransjen har utført. Til sammen har de sju kjedene i dag 399 butikker og varehus i Norge. Nedgangen på 22 butikker er fra 1. juni 2011 til samme dato i år.

Størst nedgang hadde Expert, som 1. juni 2011 hadde 175 butikker, hvorav 64 kjedeeide. I år er antallet gått ned med ti, til 165 butikker. 61 av disse kjedeeide.

De minste har det vanskeligst

Euronics har 68 butikker i dag, på samme tid i fjor var antallet 74.

– De minste har det vanskeligst, men det finnes selvsagt hederlige unntak blant disse. Totalt har kjeden hatt en god utvikling, sier Euronics-sjef Kenneth Baltzersen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Fire færre Coop

Coop Elektro har i år 29 butikker, mot 33 i fjor.

– Vi har mistet to butikker, i Mosjøen og på Sortland. I tillegg har to butikker, i Lom og Vågå, valgt å bli omprofilert til Expert. Vi holder likevel omsetningen, da butikkene som er utvidet øker og tar igjen for de små vi har mistet, sier Roy Bjørnstad i Coop Elektro.

Elkjøp hadde 94 varehus i juni 2011. Etter at Elkjøp Åndalsnes i fjor ble lagt ned, er antallet 93. Siba har seks butikker i Norge, etter at de la ned avdelingen på Jessheim. Lefdal har 22 varehus, av disse er to franchise-butikker. Antallet er det samme som i juni 2011. Også Soundgarden har holdt seg stabilt, på 16 butikker.

Stiftelsen Elektronikkbransjen har registrert 731 butikker som medlem. Blant de 332 som ikke er med i én av de sju nevnte kjedene, er blant annet frittstående handlere, fotohandlere og enkelte mobilbutikker.

Til toppen