Ekspertkommentator i TV 2, Mads Kaggestad, slår et slag for at fysisk aktivitet også bidrar til mental helse. Foto: Marte Ottemo

MENTAL TRENING MED FITBIT

Fitbit har fått med sportskommentator Mads Kaggestad på sin Charge 3-lansering. Han er opptatt av at trening også har mentale fordeler.

Publisert

Fitbit hadde sin norske lansering av aktivitetsarmbåndet Charge 3 i Oslo i oktober, og med på lanseringen var blant annet tidligere proffsyklist, nå sportskommentator på TV  2, Mads Kaggestad.

– Jeg har siden 2006 også jobbet med næringslivet og selskaper som vil motivere de ansatte. Med teknologiske løsninger kunne jeg følge opp hver enkelt som ble med på programmene, og det er noe jeg fortsatt gjør. Fysisk aktivitet gir resultater, blant annet i form av lavt sykefravær, sier Kaggestad.

Trening som forebygging er noe han har fått med seg fra sin far Johan Kaggestad, som også er kommentator på TV 2.

Min tese er at mange hater å bevege seg. Men det er veldig lite som skal til

Dingser til motivasjon

– Min far har nå blitt 75 år gammel, og han var blant de første som begynte å trene pasienter på Modum Bad, som jobber med folk med psykiske lidelser. Da han begynte mente legene og psykologene at dette bare var tull, og hans metoder ble sett ned på, sier Kaggestad.

Kaggestad senior mente at det å komme seg ut i naturen og i bedre fysisk form, også ville påvirke folks mentale helse.

– Heldigvis ble det satt i gang forskning på området, og blant pasientene var det størst fremgang for de som også trente fysisk ved siden av behandlingen. De hadde også mindre tilbakefall. Det er viktig når vi vet at det globalt koster 12.000 milliarder kroner at folk er i dårlig form, sier Kaggestad.

Fitbit Charge 3 har fått nytt design, med større skjerm og induktiv knapp. Foto: Fitbit.

Den tidligere proffsyklisten er tilhenger av å bruke verktøy som sportsklokker og -armbånd for å måle effekt, bli motivert og får oversikt over egen bevegelser.

– Min tese er at mange hater å bevege seg. Men det er veldig lite som skal til. Vi ser at mange mister motivasjon fordi kroppsidealet eller prestasjonsidealet i dag er så høyt, men det er ikke så mye som skal til for å få alle de gode helsefordelene. De handler om å få opp pulsen og bli litt svett, sier Kaggestad.

Han slår et slag for trening som mental helsefaktor.

– Se på Magnus Carlsen, han sitter på rumpa og flytter sjakkbrikker, men trener fysisk samtidig for å bli en bedre sjakkspiller, sier Kaggestad.

Fortsatt markedsvekst

Caroline Chauvire Cleenewerck, sjef for markedsføring og PR i Fitbit Emea, med selskapets nyeste Charge 3. Foto: Marte Ottemo.

Caroline Chauvire Cleenewerck, sjef for markedsføring og PR i Fitbit Emea, sier selskapet med Charge 3 både har fått et nytt design, og at nye sensorer skal gjøre mer avansert helsemålinger mulig framover.

– Charge 3 er det første av våre aktivitetsarmbånd som har fått SP02-sensoren, som vi allerede har i Ionic og Versa. Sensoren beregner relative oksygen-nivåer i blodet, og vil kunne bidra til å oppdage allergier og søvnapné, sier hun.

Cleenewerck sier markedet for smartklokker og -armbånd globalt fortsatt er sterkt.

– Tall fra IDC viser en forventet vekst i klokkemarkedet på 22 prosent, mens armbåndsmarkedet har stabilisert seg på et høyt nivå. En undersøkelse viser at 51 prosent sier de har kjøpt et aktivitetsarmbånd, 29 prosent sier de har kjøpt en smartklokke, mens 20 prosent har begge deler, sier hun. 

Så langt har Fitbit solgt 35 millioner produkter i Charge-familien, ifølge markedssjefen.

– Vi er nummer én på smartutstyr globalt, med 81 millioner solgte enheter så langt. Vi er i 86 land, 39.000 ulike butikker og har 25,4 millioner aktive brukere. Det er vanskelig å kopiere, sier hun.

Powered by Labrador CMS