Samsung 3D LED-TV i 8-serien

Pressemelding fra Samsung 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Opplev fremtiden med Smart-TV

Med årets TV-nyheter fra Samsung kan du nesten pensjonere fjernkontrollen. I år lanserer nemlig Samsung TV-apparater som du kan styre både med stemmen og bevegelser. Det betyr at du kan bytte kanal, endre volumet og surfe på nettet ved å si til TV-en hva den skal gjøre eller gi kommando med hendene. Dette er fremtidens måte å styre TV-en på, men for de som vil gjøre det på den tradisjonelle måten, følger det også med to fjernkontroller.

Da Samsung lanserte LED-TV satte de en ny standard for god bildekvalitet. Samsungs ingeniører har fortsatt produktutviklingen, og visse TV-modeller får nå en dobbeltkjerneprosessor på én gigahertz. Det gjør det mulig å bruke flere av applikasjonene på TV-en på en gang, og det er enkelt å bytte mellom dem. Du finner apper å laste ned til TV-en via Samsung apps, men årets modeller kommer også med noen forhåndsinstallerte apper. Via den ene kan familiemedlemmer dele tanker og bilder på samme måte som man gjør via sosiale medier, den andre er en treningsapplikasjon med treningsvideoer og den tredje har pedagogiske leker for barn.

Samsung lanserer 28 ulike TV-modeller på det norske markedet: 21 LED-TV-er, seks plasma- og en LCD-modell. Størrelsen varierer fra 19 tommer til hele 65 tommer. Toppmodellen er en 3D LED-TV i 8-serien, med en kreativ u-formet fot. Samsung starter lanseringen av nye lyd- og bildeprodukter i mars.

OLED – teknologiskifte som gir den aller beste bildekvaliteten

Det er vanskelig å tro at bildekvaliteten kan bli bedre enn på Samsungs LED-TV-er, men det kan den med Samsung OLED-TV. I løpet av 2012 lanserer Samsung nemlig sin første 55” OLED-TV med 3D i 9-serien. Fargegjengivelsen er opp til 40 prosent bedre enn på LED-TV. I et OLED-panel finnes det ingen bakbelysning, hver piksel lyser hver for seg. Det gir tydeligere kontraster der svart blir svartere, hvitt enda hvitere og detaljer i skygger fremheves i større grad.

Samsung har 97,9 prosent markedsandel på OLED-paneler. I nesten alle verdens PC-er, mobiler og nettbrett som har OLED-skjerm er det panel fra Samsung. Når Samsung nå velger å starte produksjonen av OLED-TV så er det med stor kunnskap og erfaring. I bunn ligger det et unikt patent, super-OLED, som gir en fargegjengivelse bedre enn vanlig OLED, ettersom denne teknologien ikke behøver fargefilter. Kun Samsungs OLED-TV-er har panel av super-OLED.

Samsung OLED-TV-er er også enda lettere og tynnere enn LED-TV-ene, og 55 tommeren i 9-serien veier kun 12 kilo, noe som er tre fjerdedeler av tilsvarende LED-TV. Panelet er bare 1,6 millimeter tykt, og hele TV-en har en total tykkelse på 7,6 millimeter. Det er tynnere enn mobilen Galaxy SII.

Med Samsungs første OLED-TV i 9-serien opplever vi et teknologiskifte som kan sammenlignes med da vi gikk fra bilderørs-TV til flatskjerm. Kommer i butikk i løpet av høsten.

Til toppen