Knut Eirik Rørnes, nordisk produktspesialist hos Samsung, viser fram den nye QD oled-TVen mot en av selskapets qled-modeller. Foto: Marte Ottemo

ENDELIG OLED FRA SAMSUNG

Samsung viste fram sin splitter nye oled-TV på Elkjøp Campus, og lanserer vertikal-modus på flere av sine modeller.

Publisert

Under Elkjøps opplæringsmesse viste Samsung fram hele tretten ulike modeller av sine nye TVer, og mest oppmerksomhet var det selskapets første QD oled-modell som fikk.

Oled med kvanteprikker

– Vi har fått flydd inn en av de første modellene av QE65S95B tilgjengelig i Europa til Campus, og så langt har reaksjonene fra sosiale medier og utenlandske tester vært veldig bra, sier Knut Eirik Rørnes, nordisk produktspesialist hos Samsung, til fagbladet Elektronikkbransjen.

TVen kom i salg i starten av juni.

2022-modellen av The Frame har fått en enda mattere overflate. Foto: Marte Ottemo

– Det er en videreutvikling av oled-teknologien hvor vi har lagt inn vår quantum dot-teknologi som allerede har vært en kjempesuksess for oss på LCD-siden, med bedre lysstyrke og klarere farger, sier han.

En ny modell av kunst-TVen The Frame er også på plass, med en enda mattere overflate for best mulig gjengivelse av digital kunst.

Samsungs The Sero var selskapets første TV-modell som kunne roteres horisontalt, og nå kommer løsningen til flere av selskapets TV-modeller.

– Både The Frame i 55 og 65 tommer, samt en del utvalgte Neo qled-modeller vil også få vertikal-modusen, via et spesielt veggfeste. Vi tar med oss det vi har lært fra The Sero til våre vanlige TVer fordi vi ser at man både filmer og bruker mye vertikalt innhold nå, og vi har fått tilbakemeldinger på at brukerne vil ha teknologien også på større skjermer enn The Seros 43 tommer, sier Rørnes.

I tillegg til Samsungs TV-rom, viste selskapet fram alle sine produkter på stand ute i messeområdet. Foto: Marte Ottemo

Tynnere lydprodukter

– Hva er det viktigste for Samsung å kommunisere til selgerne her på Campus?

Det er tre år siden sist vi var på Campus, så for oss gjelder det å få demonstrert alle produktene våre i best mulige omgivelser

– Vi vil vise fram den nye teknologien og de nye modellene vi har kommet med. Det er tre år siden sist vi var på Campus, så for oss gjelder det å få demonstrert alle produktene våre i best mulige omgivelser som viser hvordan kunden vil oppleve produktene hjemme. Det gjelder både TVene, projektorene og ikke minst lydproduktene våre, sier han.

Rørnes sier Samsung nå ekspanderer sitt lifestyle lyd-segment.

– For første gang har vi en soundbar som matcher de tynne TVene, både Neo qled og The Frame, og som spiller veldig bra. Dette er produktet for de som egentlig ikke ønsker å ha en stor lydplanke, og det er noe Samsung kommer til å ha mye fokus på framover. Vi har allerede store lydplanker som gir kinolyd, men mange kunder ønsker noe som er lite og nett i stedet, sier han.

På Samsungs TV-utstilling viser de også fram selskapets to nye projektorer.

– Som du ser kan The Premier stå helt inntil veggen, og denne lille boksen har alt innebygd, fra smartfunksjoner til lydplanke. Den er bare å sette på TV-benken, så har du plutselig 120 tommers bilde med 4K rett på veggen, sier produktspesialisten.

Samsung hadde med 13 ulike TV-modeller til Elkjøp Campus. Foto: Marte Ottemo

Den bærbare projektoren Freestyle fikk mye omtale da den ble lansert tidligere i år, og nå har de første produktene kommet i butikk.

– Den har fått kjempebra mottakelse, men vi hadde litt leveringsproblemer i starten. Nå rulles den ut i butikk, og folk har virkelig fått øynene opp for fleksibiliteten. Er jeg på reise, smekker jeg den opp og har storskjerm på veggen i stedet for å sitte med den lille hotell-TVen. Den har også alle smartfunksjoner og lyd innebygd, så bare plug-and-play, sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS