Panasonic Lumix-modeller

Pressemelding fra Panasonic 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Kompakte kameranyheter fra Panasonic

I løpet av våren vil Panasonic oppdatere sitt sortiment av Lumix kompaktkameraer på bred front. Årets modeller har gjennomgått en rekke interessante forbedringer generelt, men størst oppmerksomhet får likevel lanseringen av den helt nye SZ-serien, som elegant kombinerer det beste fra to verdener – den estetiske og den funksjonelle.

Mye av teknologien som Panasonic har innført i sine mer avanserte kameraer, har gradvis funnet veien ned gjennom hele Lumix-sortimentet. I dag er samtlige modeller utstyrt med den populære programvalgautomatikken iA – Intelligent Auto samt den smarte Intelligent Zoom-funksjonen som forlenger det optiske området. Og apropos optikk har selv de enkleste kompaktkameraene nå optisk bildestabilisering.

En morsom finesse som alle de nye modellene har til felles er Panorama Shot, som gjør det mulig å panorere opptil 360 grader mens kameraet hjelper deg med å sette bildene perfekt sammen.

DMC-SZ7 og DMC-SZ1

Den kanskje mest interessante nyheten i sortimentet er SZ-serien, som kombinerer kraftig zoomoptikk med et hyperkompakt format. Nøkkelen ligger i at man har klart å komprimere det anerkjente LEICA DC VARIO-ELMAR-objektivet på 25 mm og 10x optisk zoom (tilsv. 25–250 mm). Baksiden rommer en stor 3 tommer skjerm med høy oppløsning som tilpasser lysstyrken automatisk etter omgivelsene.

Til å begynne med omfatter serien to modeller, SZ7 og SZ1. Begge er ultratynne – bare 21 mm på det tykkeste. Det som hovedsakelig er forskjellen mellom dem, er at SZ7 har en helt nyutviklet MOS-sensor på 14,1 megapiksler som ikke bare er usedvanlig lysfølsom, men som også gjør det mulig å filme i Full HD (1080i), ta HDR-bilder og hele 10 bps seriefoto med full oppløsning. I tillegg kommer hyperraskt autofokus (0,1 sek!) som vi gjenkjenner fra Lumix’ nyeste systemkameraer.

SZ-modellene har en rekke kreative forhåndsinnstillinger. For eksempel ”Miniature Effect” som skaper en dioramaeffekt, eller en kikkeskap-effekt, ved at bakgrunnen viskes ut samtidig som metning og kontraster i fokus blir forsterket. Kameraene har også en Auto Retouch-funksjon som automatisk bidrar til å tilpasse lys og kontrast i bildet. En annen praktisk fordel er at kameraene kan lades gjennom USB-inngangen, enten via en standardkontakt eller via USB-utgangen på datamaskinen. Praktisk og smart! SZ7 leveres i svart, mens SZ1 vil være å få i hele fem farger: svart, fiolett, sølv, rød og blå.

DMC-FS45 og DMC-FS40

FS-modellene har tatt et stort steg forover sammenlignet med forrige generasjon. Først og fremst har optikken fått et skikkelig løft med et Leica DC VARIO-SUMMARIT-objektiv, avansert 24 mm vidvinkel og en blender på hele F2,5, noe som er heller uvanlig i denne klassen. Zoomkapasiteten er økt til 5x optisk og forlenges til 10x i Intelligent Zoom-modus.

Begge modeller filmer i HD-kvalitet (720p), men mens FS45 tar opp i MP4-format og kan zoome, nøyer FS40 seg med levende JPEG og fast brennvidde. FS45 har større LCD-skjerm, noe høyere oppløsning og mulighet til å lade batteriet gjennom USB-inngangen. Det har dessuten en del ekstra forhåndsinnstillinger som for eksempel ”Miniature Effect”, som skaper en dioramaillusjon. For øvrig er modellene svært like. FS45 lanseres i fargene svart, champagne, rød, sølv og fiolett, mens FS40 er å få i fargene blå, svart, rosa og sølv.

DMC-S2

Den enkleste modellserien i Lumix-sortimentet kompletteres med det nye DMC-S2, med ny CCD på 14,1 megapiksler, video i HD-kvalitet (720p) samt ny Intelligent Resolution-teknologi som gjør det mulig å øke det optiske zoomområdet til 8x i Intelligent Zoom-modus. Formatet er fortsatt veldig kompakt og håndteringen er enkel med blant annet LUMIX Image Uploader-funksjonen, som egner seg ypperlig til å laste opp de siste opplevelsene til Facebook eller YouTube.

S2 vil være å få i svart eller rosa. Kameraene vil være ute i butikkene i mars. Prisen på kameraene foreligger ikke ennå.

Powered by Labrador CMS