LG Hjemmekinosystem

Pressemelding fra LG Electronics 8. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

SKARPT OG STILRENT NÅR LG LANSERER HJEMMEKINOSYSTEM MED ULTRA HD-OPPLØSNING

I 2013 kommer det til å snakkes mye om to nye teknologier på TV-markedet - OLED og Ultra HD (UHD). LG Electronics er i fronten når det gjelder begge teknologier og har blant annet allerede lansert en TV på 84" med UHD. I 2013 supplerer LG sortimentet med både hjemmekinosystem og Blu-ray-spillere med UHD-oppløsning.

UHD står for Ultra High Definition, en teknologi som innebærer fire ganger så mange pixler som tradisjonell Full HD-oppløsning – 3840 x 2160 bildepunkter sammenliknet med tradisjonell Full HD som har 1920 x1080 bildepunkter. For å dra full nytte av en TV eller projektor med Ultra HD-oppløsning selv med materiell som ikke har samme høye oppløsning må det oppskaleres, og mange av LGs nye AV-produkter gjør dette mulig. Forskjellen på bildekvaliteten fra f.eks. en Blu-ray-film i Full HD er markant når den oppskaleres til UHD.

Maksimert bilde- og lydopplevelse

Cinema 3D Sound Home Cinema, modell BH9530TW, er hjemmekinosystemet for den ekte kinoelskeren. Systemet har UHD-oppskalering, Smart TV-funksjoner samt Cinema 3D Surround med en ut-effekt på 1460 watt. Cinema 3D Surround gir en helt ny type lydopplevelse takket være flere oppoverrettede høyttalere i tillegg til de tradisjonelle front-, senter og bakhøyttalerne. Modellen har fire oppoverrettede høyttalere med egne kanaler pluss en subwoofer, som gir et ekte 9.1-system. For en enda bedre lydopplevelse er høytalermembranen konstruert i aramidfiber, samme materiale som brukes i skuddsikre vester og i fly. Det gir en fyldigere og mer harmonisk lyd. Smart TV-funksjonen har støtte for Premium tjenester, LG Apps samt nettlesere. Med Bluetooth NFC kan du enkelt spille musikk direkte fra din smarttelefon eller fra et nettbrett.

WiFi Direct Multimedia Streaming muliggjør trådløs avspilling av innhold fra for eksempel en datamaskin. Alt dette sammen med LGs smarte mobilapplikasjon for Android og  iPhone gir deg sannsynligvis den mest komplette hjemmekinopakken på markedet.

Det andre nye hjemmekinosystemet med Ultra HD-oppløsning som kommer i 2013 er BH7530TW. Den består av fem høyttalere og en subwoofer som produserer en 5.1-lyd på 1200 watt. I likhet med toppmodellen LG BH9530TW er systemet utstyrt med høyttalermembran i aramidfiber for å forbedre lydopplevelsen ytterligere. Systemet har i tillegg en Blu-ray-spiller med 3D, WiFi Direct Multimedia Streaming, Smart TV samt mulighet for å styre anlegget med LGs smarte mobilapp for Android eller iPhone.

En liten og stilren soundbar som gir kraftig lyd og stort bilde

For den som vill ha god lyd i TV-stua men som ikke ønsker et helt surroundsystem kommer LG også med to nye soundbars med Blu-Ray-spillere og UHD-oppløsning for beste mulige bildekvalitet på TV-apparater eller projektorer med Ultra HD-oppløsning. Den innebygde Blu-ray-spilleren har støtte for 3D og kan i tillegg konvertere vanlig 2D til 3D for å skape ekte 3D-følelse uansett hva som vises på TVen. Naturligvis er modellen utstyrt med en trådløs subwoofer, LG Smart TV med alle funksjoner, WiFi Direct Multimedia Streaming for trådløs avspilling samt LGs smarte mobilapp for Android eller iPhone. BB5530A leverer en uteffekt på 430 watt og har i tillegg full støtte for HTML5 og Flash 10. BB4330A leverer 330 watt i uteffekt som passer det litt mindre rommet.

For brukere som allerede har et lydsystem og bare vil oppgradere med en moderne Blu-ray-spiller er LG BP730 det perfekte valget. Enheten har UHD-oppløsning, støtte for FULL HD 3D Blu-ray, konvertering fra 2D til 3D, LG Smart TV og WiFi Direct Multimedia Streaming.

Pris og tilgjengelighet

Samtlige modeller vil være tilgjengelige i løpet av første kvartal 2013.

De anslåtte cirkaprisene vil være:

·  BH9530TW: 7999 NOK inklusiv mva

·  BH7530TW: 5999 NOK inklusiv mva

·  BB5530A: 6499 NOK inklusiv mva

·  BB4330A: 5999 NOK inklusiv mva

·  BP730: 2499 NOK inklusiv mva

Powered by Labrador CMS