Sony 4K-videokamera og Handycam

Pressemelding fra Sony 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer verdens minste og letteste 4K videokamera i sin nye 2014-serie

Sony reduserer størrelsen på sitt nye 4K-videokamera til en fjerdedel av størrelsen til den forrige modellen

Nå kan du filme alle dine opplevelser på en enda bedre måte enn før med Handycam® AX100E. Sonys nyeste 4K-videokamera er 75 prosent mindre og 66 prosent lettere enn FDR-AX1E, og åpner for enkel og komfortabel filming med én hånd.

Det er det første 4K Handycam® som er utstyrt med en bakbelyst 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor. Sensoren, som er mye større enn sensorene i ordinære forbruker-videokameraer, tar opp 4K Ultra HD-bilder som gir deg fire ganger så mange detaljer som Full HD. 4K-sensoren sammen med Sonys kraftfulle BIONZ X-prosessor med områdespesifikke støyreduksjon og detaljgjengivelses-teknologi gir deg levende og mer virkelighetsnære opptak enn noen gang før.

Handycam® AX100E er utstyrt med et nyutviklet ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv med 12x optisk zoom som er tilpasset opptak i 4K. Oppløsningen er maksimert helt ut i hjørnet av bildeflaten takket være den optiske konstruksjonen bestående av 11 grupper og 17 linseelementer som inkluderer AA (Advanced Aspherical) og ED objektivelementer.

Videokameraets objektiv jobber sømløst sammen med 1.0-type sensoren, BINOZ X-prosessoren og ZEIS-objektivet med en 7-bladers-blender, og tar både krystallklare videoer og stillbilder. For enda klarere resultater hjelper Optical SteadyShot deg med å holde bildet stabilt mens du filmer uten stativ. Muligheten for opptak med høy bildefrekvens som gir deg bilder i HD-kvalitet (1280x720) på superkjappe 120 progressive bilder per sekund, noe som gir deg mange kreative muligheter når du filmer.

En ny egenskap ved Sonys 4K Handycam® er Dual Video Recording som på samme tid lar deg filme i høy kvalitet og i MP4-format. Gjør opptak i XAVC S (opptil 4K/60Mbps eller HD/50Mbps) eller AVCHD-format for å redigere og se på opptak i høy oppløsning. Samtidig blir en mer kompakt kopi i lavere oppløsning tatt opp i MP4-format. Etter opptaket kan du enkelt berøre din NFC-kompatible smarttelefon eller nettbrett mot videokameraet for en trådløs overføring av MP4-klippet som du deretter kan laste opp på nettet og dele med venner og familie. Det er også enkelt å spille av dine videoer eller stillbilder på en 4K-TV: bare koble kamera til TVen med den medfølgende HDMI-kabelen. Om du ikke ser opptakene på en 4K-TV, vil videokameraet automatisk nedskalere 4K-bildene til høykvalitets 2K (Full HD).

Brukervennlige og kreative funksjoner

Handycam® AX100Es klare, høykontrast OLED Tru-Finder tilbyr en bred synsvinkel og gjør det enkelt å ramme inn motivet du vil filme. Du kan velge mellom filtrene Clear, 1/4, 1/16 eller 1/64 ND (Neutral Density) for å justere mengden lys som treffer objektivet, noe som gir deg friheten til presist å kontrollere lukkertid og blenderåpning. Sammen med videokameraet store bildesensor gjør disse det mulig å gjøre opptak med effekter som for eksempel gjør bakgrunnen uskarp uten at du trenger å øke lukkertiden.

En objektivring er komfortabelt plassert for å la deg kontrollere fokus, zoom og eksponering. Video-entusiaster vil også sette pris på den sidemonterte kontroll-knappen som kan styre funksjoner som gain og lysstyrke. Det er altså enkelt å gjøre justeringer, selv når du kikker gjennom søkeren med videokameraets LCD-skjerm lukket.

Handycam® CX900: Profesjonell bildekvalitet i et lite kamerahus

I 2014s Full HD-serie er toppmodellen det prestisjefulle HDR-CX900 – et videokamera som setter en ny standard for Full HD Handycam®s bilde- og lydkvalitet i et veldig kompakt kamerahus. Serien består av ytterligere fem modeller som er utstyrt med funksjoner som Balanced Optical SteadyShot for super-stabile opptak, oppgraderte projektorer, enkel trådløs deling og mulighet for å bruke smarttelefon som fjernkontroll.

HDR-CX900 er det første Full HD Handycam® som er utstyrt med en stor 1.0-type Exmor R™ CMOS-bildesensor som gir deg bilder som gjenskaper selv de fineste detaljer. CX900 er også det første forbruker-videokameraet fra Sony som kan filme i Full HD med høye 50 Mbps bit-rate ved hjelp av det nye videoformatet XAVC S. På samme måte som ved profesjonelle videokameraer, lar CX900 ambisiøse filmfotografer avsløre alle detaljer, også ved rask panorering hvor ordinære videokameraer ikke strekker til. I tillegg fanger opptak med den høye bildefrekvensen på 120 fps alle detaljer ved filming av hurtige bevegelser. Du har videre mulighet til å spille av dine opptak i «slow motion» på en femtedel av normal hastighet med HD-kvalitet.

Satt sammen med objektivet Zeiss Vario-Sonnar T* lar videokameraets store sensor deg gjøre opptak med kreative funksjoner som for eksempel skaper uskarp bakgrunn. HDR-CX900 tilbyr også mange andre funksjoner som vil verdsettes av seriøse entusiaster: Videokameraet er blant annet utstyrt med en lys, høykontrasts OLED-søker som rammer inn bilder med en vid synsvinkel. To innebygde ND-filtre justerer mengden lys som treffer objektivet, og gir deg full frihet til å kontrollere lukkertid og blenderåpning. En komfortabelt plassert manuell-ring og knapp gir deg også enkel tilgang til fokus, zoom og eksponering.

Smart teknologi for bedre opptak

Alle de seks Full HD Handycam®-modellene er utstyrt med den høyoppløste Exmor R™ CMOS-bildesensoren. Enda raskere og mer kraftfull enn tidligere, forbedrer den nye generasjonen av BINOZ X-prosessoren detaljene i bildene og kontrollerer områdespesifikk støyreduksjon for opptak og stillbilder i høy oppløsning. Videokameraene er også utstyrt med en Balanced Optical SteadyShot som nå er 13 ganger bedre til å kutte effekten av risting på tvers av zoom-rekkevidden fra vidvinkel til telefoto.

Enda flere nye funksjoner er gjort mulig av de raske prosesseringsegenskapene til den oppgraderte BINOZ X-motoren. Zoom-området til de nye produktene er doblet sammenliknet med tidligere Handycam-modeller. Som første gang på Handycam, forsterker nå Pixel Super Resolution-teknologi detaljer på filmopptak tatt på opp til 60x forstørrelse med Clear Image Zoom, og videokameraene kan nå gjøre filmopptak i toppkvalitets AVCHD Full HD samtidig med opptak i MP4 som enkelt kan overføres til din smarttelefon og deles på nett. CX900 kan på sin side gjøre Full HD-opptak på 50 Mbps ved å bruke XAVC S-formatet og samtidig gjøre opptak i det internett-vennlige MP4-formatet.

Se forskjellen

Med en nyutviklet lyseffekt på opptil 50 lumen (på Handycam PJ810) er den innebygde projektoren på fire nye Handycam®-modeller bedre enn noen gang før og kan projisere opp til 200’’ skjermstørrelse. Vis store, klare bilder på en vegg eller hvit overflate for å skape din egen kino-opplevelse – en fin måte å se på dagens opplevelser når du ikke har en PC for hånden.

En annen ny egenskap er en elektroniske keystone (kun Handycam PJ810) som retter opp skjeve vinkler om projektoren ikke er rett. For ekstra fleksibilitet er projektorene nå også åpen for eksterne tilkoblinger, noe som gjør at du kan koble ditt digitalkamera, nettbrett eller smarttelefon til videokameraet for tilgang på bildene dine uansett hvor du er.

LCD-skjermen Xtra Fine med høy presisjon er en del av utvalgte modeller og er utstyrt med WhiteMagic™ skjermteknologi (kun PJ810). På solrike dager vil denne gjøre det lettere å se hva som er på skjermen. Etter opptak kan Motion Shot Video, som er en del av alle modellene, hjelpe deg å gjenskape hvert sekund av handlingen – et godt verktøy om du vil analysere din golf-sving eller tennis-serve.

Bedre lyd og tilkoblingsmuligheter

My Voice Cancelling undertrykker vokale frekvenser fra umiddelbart bak kameraet, uten å påvirke stemmevolumet til subjektet eller andre lyder foran kameraet. Velmente heiarop reduseres til visking, og lar subjektet som blir filmet og deres prestasjoner snakke for seg selv.

Innebygd Wi-Fi

viog NFC lar deg trådløs overføre filmklipp og stillbilder fra ditt Handycam® til din smarttelefon eller nettbrett ved en enkel berøring. Bare last ned gratisappen PlayMemories Mobile på din iOS eller Android-enhet. Wi-Fi lar deg også spille av innhold trådløst på din TV (DLNA-kompatibel TV og tilgangspunkt kreves: ikke kompatibel med XAVC S-format).

Når du berører Handycam® (ikke CX240, PJ240-modeller) med din NFC-kompatible mobile enhet, aktiveres også Smart Remote Control. Dermed kan du starte og stoppe opptak med mobilen – ideelt ved for eksempel gruppebilder hvor du ikke ønsker å løpe frem og tilbake fra kameraet til bildet du skal være en del av.

Pris og tilgjengelighet

Det nye 4K-videokameraet og de nye Handycam® Full HD-videokameraene fra Sony vil ha følgende veiledende priser og tilgjengelighet:

Produkt

Tilgjengelighet

Pris

FDR-AX100E

Mai

18 000 kroner

HDR-CX900E

April

14 000 kroner

HDR-PJ810E

Februar

8 200 kroner

HDR-PJ530E

Februar

5 000 kroner

HDR-PJ330E

Februar

3 300 kroner

HDR-PJ240E

Februar

2 900 kroner

HDR-CX240E

Februar

2 100 kroner

Powered by Labrador CMS