Sony a5000

Pressemelding fra Sony 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

a5000 tilbyr DSLR-kvalitet og kreativ kraft i et lite format

Verdens minste og letteste digitalkamera med utskiftbar optikk og Wi-Fi tilbyr mye mer enn bare lav vekt: Pakket med en stor 20.1 megapiksel Exmor APS HD CMOS-sensor og BIONZ X-prosessor, produserer a5000 fabelaktige bilder i forhold til sin størrelse.

Et stort steg videre fra vanlig kompakte digitalkameraer, tar a5000 bilder i profesjonell klasse i et vakkert designet kamerahus i lommestørrelse. Dette er det perfekte alternativet til DSLR, da det er lite og lett nok til å ta med seg overalt. Det kompakte kamerahuset har en vekt på bare 210 gram (uten objektivet) med innebygget blits. Nytt og forbedret håndgrep sikrer stødig fotografering med E-mount-objektiver.

Bildekvaliteten er styrket med 20.1 megapiksel Exmor APS HD CMOS-bildesensor i DSLR-størrelse, som gir en enestående detaljgjengivelse. Kameraet er videre forbedret med den nye generasjonen BIONZ X-prosessor som også finnes i de kritikerroste a7 og a7R fullformatkameraene.

Kameraets evne til å gjenskape detaljer, områdespesifikk støyreduksjon og en teknologi som reduserer diffraksjon, sikrer fine teksturer og lav støy uansett hvor du fotograferer. Følsomheten er nå også mulig å justere manuelt med ISO opp til 16 000 for imponerende bilder i dårlig lys.

Å ta portretter på egenhånd er også lekende lett med kameraets komfortable grep og 180° tiltbar LCD-skjerm for perfekt fotografering på armlengdes avstand. Det er også en praktisk kontrollspak på kamerahuset slik at du kan justere den optiske zoomen med fingertuppene.

Innebygget Wi-Fi gjør det mulig å koble deg til din Xperia™ eller NFC-kompatible Androide smarttelefon eller nettbrett med en enkel berøring. Det er enkelt å dele bilder trådløst til din mobiltelefon. En enkel berøring aktiverer også Smart Remote Control som linker kamera til smarttelefonen eller nettbrettet slik at du kan vise bilder og fjernstyre utløseren.

PlayMemories kamera-app utvider dine kreative fotomuligheter ytterligere med et økende utvalg av gratis og betalte applikasjoner som inkluderer kreative effekter, verktøy og mye mer. En oppgradert versjon av Time-lapse Ver.2.0 kan spore endringer i lysstyrken i en scene. Nye Sync to Smartphone overfører automatisk bildene til en forhåndsregistrert smarttelefon eller nettbrett når kameraet skrues av. De overførte bildene kan automatisk overføres til din PlayMemories-konto hvis mobilen har PlayMemories Online installert og All Sync-funksjonen aktivert.

Helt unikt for Sony, gir Photo Creativity deg intuitive kontrollmuligheter som Picture Effect og Background Defocus. Trykk på en knapp og bruk kontrollhjulet – umiddelbart vises effekten av bildejusteringene på LCD-skjermen med en veiledende beskrivelse på skjermen for mindre erfarne fotografer.

Tilbehør til a5000 inkluderer nye LCS-EBB veske for kamerahuset med en slank og elegant passform. LCS-BBN myk bæreveske og STP-XSR1 skulderreim som lett kan pakkes ned i en ryggsekk eller koffert på reise. ACC-TRW tilbehørspakke inkluderer batterilader og NP-FW50 oppladbare batterier. SEL55210 (E55-210mm F4.5-6.3 OSS) tele-zoom-objektivet er nå tilgjengelig i sort design og passer perfekt for a5000.

Pris og tilgjengelighet

a5000 digitalkamera med utskiftbar optikk blir tilgjengelig for salg i mars og har følgende veiledende priser:

ILC-E5000LB (sort)

Med 16-50mm

4.200

ILC-E5000LP (rosa)

Med 16-50mm

4.200

ILC-E5000LS (sølv)

Med 16-50mm

4.200

ILC-E5000LW (hvit)

Med 16-50mm

4.200

ILC-E5000YB (sort

Med 16-50mm + 55-210mm

6.400

Powered by Labrador CMS