SKILLER MELLOM FOLK OG FE

Franske Netatmo lanserer Presence; et utendørs sikkerhetskamera som gjenkjenner og varsler brukeren om mennesker, biler og dyr.

Publisert Sist oppdatert

Kameraet skal forstå hva det ser, og gir beskjed dersom det oppdager noe i det overvåkede området, takket være Smart-Sight-funksjonen som bruker en algoritme for å se forskjellen på mennesker, biler og dyr. Man kan velge hva man vil bli varslet om, med meldinger som ”Person oppdaget”, ”Bil oppdaget” eller ”Dyr oppdaget”.

– Presence går langt forbi eksisterende utendørs sikkerhetsløsninger på markedet. Dette er den beste løsningen til den raskt voksende etterspørselen etter smarte sikkerhetssystemer som kan brukes utendørs, sier Fred Potter i en pressemelding.

Han er grunnlegger av og administrerende direktør i Netatmo.

Presence går langt forbi eksisterende utendørs sikkerhetsløsninger

Infrarødt og flomlys

Kameraet har infrarød teknologi, og er i tillegg utstyrt med flombelysning. Denne kan også brukes til å skremme vekk uønsket besøk, eller til å lyse opp oppkjørselen når det er mørkt. Man kan definere hvilke soner i bildet det skal gis beskjed om bevegelser, for eksempel rundt inngangspartiet eller garasjeporten. Synsfeltet er 100 grader, deteksjonsområdet 20 meter.

Kameraet filmer i full HD, og man kan på en tidslinje se hendelsene som er registrert. Presence lagrer opptaket lokalt på et internt micro SD-kort, og kan automatisk overføre bilder til en privat FTP-server.

Dataoverføring fra kameraet til smarttelefon sikres av en gjennomgående kryptering. Presence er utstyrt med wifi, og kobler seg til husets trådløse nettverk. Kamera-appen er tilgjengelig på smarttelefoner, nettbrett, PC/Mac og på Apple Watch, og brukeren kan strømme video i sanntid for å se hva som skjer rundt huset.

Presence er vanntett etter IP66-standarden. Kommer i handelen i tredjekvartal 2016.

Powered by Labrador CMS