Daniel Eriksson med Hisense 110UX, med 8K og 40.000 lokale dimmesoner. Foto: Stian Sønsteng

TYNN-TV FRA HISENSE

– 75UX er verdens tynneste mini-led-TV, med 13 millimeter, sier Daniel Eriksson i Hisense. Nå kommer selskapet også med lyd og laser-TV.

Publisert

Når vi i januar møter ham på CES-messen i Las Vegas, kan han rapportere om gode resultater i 2023.

– Vi har hatt suksess med våre store TVer, fra 85 til 100 tommer, og har hatt fokus på mini-led og den nye ULED X-modellen, som vi lanserte sammen med Power. Både i Norden og globalt har vi vokst med våre premiummodeller, sier nordisk salgsdirektør Daniel Eriksson.

I messehallen er Hisense 75UX viet sentral plass. UX-serien gikk i fjor opp til 85 tommer, nå kommer det også modeller på 98 og 110 tommer.

– 110-tommeren 110UX vil koste rundt 200.000 kroner, og er en fantastisk 8K-TV med over 40.000 lokale dimmesoner, sier Eriksson til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Dere har også 100-tommere til drøyt 30.000 kroner?

– Under Black Friday ble 100U7 solgt til 33.333 kroner, som en introduksjon til markedet. U7 er vår absolutt viktigste serie, med mini-led og kvanteprikker, og vil bli vårt fokusprodukt i forbindelse med fotball-EM. Markedsprisen på 100-tommeren er rundt 70.000 kroner, sier Eriksson.

 

Hisense 75UX skal være verdens tynneste mini-led-TV, med 13 millimeter. Foto: Stian Sønsteng

Lyd og laser-TV

Hisense er sponsor av fotball-EM, og vil i forbindelse med mesterskapet gjøre flere markedsaktiviteter for U7 i samarbeid med Power.

U7 er vår absolutt viktigste serie

– Vi skal bygge varemerket i butikk allerede fra mars-april, og vil virkelig bli synlige for kundene, sier Eriksson.

I år kommer Hisense også med sine lydprodukter i Norge.

– Vi kommer blant annet med lydplanker, som automatisk koples til våre TVer og styres fra samme fjernkontroll, sier Eriksson.

Hisense har laser-TV (ultranære projektorer) med 8K. Foto: Stian Sønsteng
Hisenses livsstils- og kunst-TVer er ennå ikke for salg i Norge. Foto: Stian Sønsteng

I løpet av året vil Hisense også lansere laser-TV i Norge. Dette er selskapets betegnelse på ultranære projektorer (ultra short throw), som kan plasseres rett under lerretet eller veggen bildet vises på.

– I første omgang kommer fire med to modeller; L9, L5, C1 og C1 Pro. De to C1-modellene er flyttbare, og justerer bildet automatisk. I denne kategorien er vi den desiderte markedslederen globalt, og her har vi store ambisjoner også for det nordiske markedet, sier Eriksson.

– Hvem velger laser-TV fremfor en stor flat-TV?

– Filmelskere, de som vil se sport, og er opptatt av god lyd- og bildekvalitet til en god pris. Her kan du få for 50.000 kroner få en riktig god laser-TV inkludert et rammelerret på 120 tommer, sier Eriksson.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS