Mario Ponce med Shure Aonic 50 Gen2. Foto: Stian Sønsteng

NYE HIFI-KLOKKER FRA SHURE

– Shure Aonic 50 Gen2 har fått et løft i lydkvaliteten, bedre støyreduksjon, og batteritiden er økt fra 20 til 45 timer, sier Mario Ponce.

Publisert

Han er markedsutviklingsspesialist i Shure, og viser på CES-messen i januar andre generasjon av selskapets hodetelefoner for forbrukermarkedet.

– Shure Aonic 50 Gen2 er blitt litt mindre og lettere å ha med seg, og vi har forbedret den aktive støyreduksjonen. Blant annet har vi lagt til funksjonen MaxAware, som kommer i tillegg til lett, moderat og maks. Denne gir den perfekte balansen mellom lyder utenfor og det du lytter til, sier Mario Ponce til fagbladet Elektronikkbransjen.

 

Tre DSPer

I og med MaxAware-funksjonen, som tilpasser seg lyden i omgivelsene, har Aonic 50 Gen2 fått adaptiv støyreduksjon.

Folk som kjenner Shure fra bransjen tiltrekkes gjerne av Aonic 50

Shure Aonic 50 Gen2 kommer kun i sort. Foto Shure

– I tillegg kommer en ny teknologi, der man kan velge mellom tre digitale signalprosessorer (DSP) beregnet på film, podcast eller musikk, sier Ponce.

I musikk-modus skal lyden være som du har et par dyrere hifi-høyttalere foran deg. I film-modus skal bassnivået være høyt, samtidig som lyden åpnes opp når det spilles musikk, og du nærmest er en del av filmen.

Hodetelefonene brukes sammen med ShurePlus Play-appen, der man kan lagre lydinnstillingene i hodetelefonene.

Shure Aonic 50 Gen2 og reiseetuiet er blitt mindre. Foto: Shure

– Innstillingsmulighetene i appen er nærmest uendelige. Hodetelefonene har dessuten Snapdragon Qualcomm aptX-kodeken, og blåtann 5 med en rekkevidde opp til 100 meter, sier Ponce.

 

Den gode Shure-lyden

Mens første generasjon hadde sin verdenspremiere på CES 2020, er andre generasjon allerede på markedet når vi møter Ponce på CES 2023. Driverne på 50 millimeter, frekvensområdet fra 20Hz til 22kHz og vekten på 334 gram er likt på de to modellene, men de nye tar mindre plass i reiseetuiet, og bassen skal ha blitt rausere.

– Shure har en unik posisjon som produsent av profesjonelle lydprodukter, inkludert studiohodetelefoner. Når det gjelder Aonic 50 har de fått en svært god mottakelse, spesielt for den gode Shure-lyden, men også fordi de har funksjonene og kvalitetene markedet etterspør, sier Ponce.

– Har dere mange kunder fra musikkbransjen?

– Folk som kjenner Shure fra bransjen tiltrekkes gjerne av Aonic 50, men kundene er alle mulige mennesker. Når det er sagt, har vi brukt mye teknologi og kunnskap fra våre profesjonelle produkter i Aonic 50, sier Ponce.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS