NORDMENN SURFER I FERIEN

Det er ikke bare vannsport som står på agendaen når vi drar på sommerferie. Hele ni av ti nordmenn sier de surfer på nett i ferien.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse som Siba har gjennomført blant sine kunder. I følge en pressemelding fra kjeden sier ni av ti som har deltatt i undersøkelsen at de har tilgang til internett i ferien. Og det spiller ingen rolle om vi ferierer i Norge eller utlandet.

– Tilgjengeligheten til internett i utlandet har økt enormt. 3G-oppkoblingen via mobilen eller wifi på offentlige steder er de vanligste måtene å koble seg opp på i ferien og i dag er disse mulighetene like gode i utlandet som i Norge, sier Victor Bengtsson, landssjef for Siba Norge, i meldingen.

Det er ikke bare de yngste som ikke klarer seg uten internett.

Hele 87 prosent av de som deltok i undersøkelsen svarte at de ikke klarer seg uten mobiltelefonen

Alle aldersgrupper

– Noe overraskende viser undersøkelsen ingen markant forskjell mellom de ulike aldergruppene. Det er nesten like vanlig å surfe i ferien i aldersgruppen 36-45 år som det er i gruppen 18-25 år, sier Nora Ay, informasjonsansvarlig i Siba.

Det er heller ingen tvil om hvilken dings som vi ikke klarer oss uten i løpet av ferien. Hele 87 prosent av de som deltok i undersøkelsen svarte at de ikke klarer seg uten mobiltelefonen, men også kameraet og den bærbare PCen er vanskelig å la ligge hjemme.

– Så mange som 27 prosent svarte at de ikke kan være uten sin bærbare PC i ferien, sier Ay i pressemeldingen.

Kanskje ikke overraskende er kameraet det produktet nest flest av oss bare må ha med på ferie – 47 prosent svarer de ikke klarer seg uten. 19 prosent er avhengige av nettbrettet, mens bare 10 prosent føler GPS-en er uunnværlig, ifølge Sibas undersøkelse.

Powered by Labrador CMS