Komplett fortsetter veksten i Norden, og lanserer nettbutikk i Finland. Foto: Komplett
Komplett fortsetter veksten i Norden, og lanserer nettbutikk i Finland. Foto: Komplett

NY NETTBUTIKK I FINLAND

Komplett fortsetter å satse i Norden, og åpner nå en ny nettbutikk i Finland under komplett.fi.

Komplett tar ytterligere grep om det nordiske markedet, og har klare ambisjoner om å utvikle posisjonen som Nordens ledende netthandelsaktør, skriver selskapet i en pressemelding.

Live Haukvik er daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden. Foto: Komplett.
Live Haukvik er daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden. Foto: Komplett.

– Finland er et nytt, spennende marked for oss å vokse i. Vi vet at det finske netthandelsmarkedet preges av tøff konkurranse.  Vi skal være relevante for kundene og gi trygghet i alle deler av handelen. Hovedfokus i første fase vil være datautstyr, Komplett PC og gaming, men hele vårt store, lagerførte produktutvalg vil være tilgjengelig for det finske publikummet, sier Live Haukvik, daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden.

Finland skiller seg noe fra resten av Norden når det gjelder netthandel; nesten halvparten av netthandelen skjer fra utlandet. Nærmere 50 prosent av Finlands befolkning handler på nett hver måned, ifølge rapporten E-handel i Norden 2017.

– Finland er et mulighetsrom for oss. Noe av årsaken til at mye av netthandelen skjer utenfor Finlands egne grenser, har sin forklaring i at en del interessante produkter ikke finnes i lokale nettbutikker, sier Haukvik

– Vi utvikler nå Komplett til å være en markedsplass hvor eksterne partnere kan selge sine produkter på vår plattform. I fase en vil ikke dette være tilgjengelig i Finland, men planen er å rulle ut markedsplassen så fort vi har etablert Komplett som en merkevare og fått en kritisk kundemasse i det finske markedet. Da vil Komplett være stedet hvor kundene kan handle det meste fra A – Å, avslutter Haukvik.

Komplett Group er Nordens største netthandelsaktør med totalt 18 nettbutikker, og hadde i 2016 en samlet omsetning på 7,8 milliarder norske kroner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord og konsernet har 800 ansatte.

Powered by Labrador CMS