Grunnlegger av «Ruter Dam» Gunilla Ahrén (t. v.) og toppsjef Susanne Ehnbåge i Netonnet Group. Foto: Karina Ljungdahl

NETONNET-SJEFEN ÅRETS RUTER DAM

NetOnNets toppsjef Susanne Ehnbåge er utnevnt til «Årets Ruter Dam»; kvinnen som har den mest innflytelsesrike lederstillingen i svensk næringsliv.

Publisert

NetOnNets administrerende direktør Susanne Ehnbåge fikk nylig utmerkelsen i forbindelse med «Ruter Dam-dagen» i Sverige.

– Susanne Ehnbåge er konsernsjef i en bransje med raske endringer og lave marginer. Teknologi og konkurranse utvikles i høy hastighet, og det samme gjør forretningsmodeller der butikker må finne sin plass i konkurransen og samarbeide med nettbutikker. Susanne Ehnbåge skal med styret og eiernes støtte lede NetOnNet inn på børsen. Hun er en ung administrerende direktør som vi følger som et forbilde fremover, noe som passer bra når Ruter Dam nå feirer 30 år med temaet kvinnelige rollemodeller, sier Gunilla Arhén, grunnlegger av Ruter Dam, i en pressemelding.

Ruter Dam er et sjefutviklings- og mentorprogram som ble grunnlagt i 1987, og har som formål å få flere kvinnelige sjefer på høyt nivå i store bedrifter. Ifølge pressemeldingen har omtrent 1200 kvinnelige ledere gjennomført det ett år lange programmet, og i august 2017 startet søsterprogrammet Spader Ess, for yngre kvinner i begynnelsen av karrieren. Prisen Årets Ruter Dam ble utdelt første gang i 1990.

Jeg er veldig glad og beæret over å få Ruter Dams flotte utmerkelse

Begynte i Siba i 2003

– Jeg er veldig glad og beæret over å få Ruter Dams flotte utmerkelse. Å få tilbakemelding og feedback i denne formen er fantastisk og gir selvfølgelig mye positiv energi. Energi til å fortsette og ha mot til å stadig forandre oss til det bedre – både for våre kunder og for våre ansatte, sier Ehnbåge i pressemeldingen.

Ehnbåge er administrerende direktør og konsernsjef i Netonnet Group. Bedriften har cirka 900 ansatte og omsetter for over 5 milliarder svenske kroner i Norden. NetOnNet har 30 lagerbutikker i Sverige og tre i Norge.

Ehnbåge begynte som trainee på Sibas avdeling for forretningsutvikling i 2003 og har siden hatt ulike roller i Siba, senest som administrerende direktør. I fjor valgte NetOnNet Group å legge ned varemerket Siba og slå det sammen med søsterselskapet NetOnNet.

I kåringen legges det vekt på blant annet bedriftens størrelse, omsetning, antall ansatte og lederens grad av makt og innflytelse. I mai ble Ehnbåge også utnevnt til Årets leder 2017 på den store handelsgallaen Retail Awards i Stockholm.

Grunnlegger av «Ruter Dam» Gunilla Ahrén deler ut prisen til toppsjef Susanne Ehnbåge i Netonnet Group.

Powered by Labrador CMS