TV-MOTTAKER FOR BILBRUK

Kenwoods viktigste IFA-nyheter var bilstereo med DAB+ til 2.000 kroner, samt en RiksTV-godkjent TV-mottaker for bil.

– TV-mottakeren kommer på markedet i slutten av oktober. Prisen blir 4.000 kroner, og dette er et viktig produkt for å åpne nye dører for oss, sier Espen Engh i Gøte Lundblad AS.

Har man en Kenwood-hovedenhet koples mottakeren til med én kabel, så betjenes den fra hovedenheten. Mottakeren kan også koples til andre skjermer med videoinngang, og betjenes da med den medfølgende fjernkontrollen.

– Dette er den første RiksTV-godkjente TV-mottakeren for mobil bruk. Den har to mottakere som overlapper hverandre, slik at det hele tiden er én mottaker som søker etter en sterkere sender. Det er fire antenneinnganger, og det følger med to små antenner som limes til innsiden av ruta, sier Engh.

Han forventer at bilstereospesialistene er de første som vil gripe fatt i produktet.

– Vi lanserte et produkt for et halvannet år siden, da ble det ikke RiksTV-godkjent. Siden har spesialistene vært på oss for å få tak i produktet, sier Engh.

Versjonen som nå kommer er utviklet etter RiksTVs spesifikasjoner, og Engh føler seg trygg på at den vil bli godkjent.

På nyåret kommer Kenwood med et bilstereoanlegg med DAB+. Etter det Engh kjenner til er dette det eneste bilstereoanlegget med DAB+ på det norske markedet.

DAB for hvermansen

– Prismessig havner det i et segment hvor salget allerede er stort. Det vil derfor være en DAB-mottaker for hvermansen, med en pris på under 2.000 kroner, sier Engh.

På receiversiden kommer Kenwood med en ny serie litt dyrere produkter, alle med HDMI 1.4 og 3D-støtte.

– Vi kommer også med tokanalsmodeller, med aluminiumfront og større forsterkere og strømforsyning. Disse er litt dyrere enn tidligere modeller, men er fortsatt rimelige med priser rundt 3.000 kroner, sier Engh.

Han mener Kenwood fortsatt ligger under Yamaha og Harman i pris, og betegner Onkyo som deres største konkurrent.

– Onkyo konkurrerer med oss på pris, men vi kan nok tilby litt bedre spesifikasjoner enn dem, sier Engh.

På IFA kunne Kenwood for første gang vise mikroanlegg uten kassettspiller, noe Espen Engh og Gøte Lundblad ler godt av.

– De nye mikrosystemene er i en lav prisklasse på 1.000 til 1.500 kroner, men likevel med base for Ipod/Iphone, USB og god lyd. Vi forventer mye salg av disse hos kjedene, sier Engh.

Kenwood er i dag eid av samme selskap som JVC, og på IFA var de to merkene plassert tvers overfor hverandre. Daglig leder Gøte Lundblad sier de ikke har fått noen annen beskjed enn at distribusjonen skal være som i dag.

– Av rasjonaliseringsgrunner vil det nok komme like produkter på markedet, men med små forskjeller. Vi kan ikke annet enn spekulere, men det er naturlig å tenke seg at Kenwood vil fokusere på lyd og bilunderholdning mens JVC tradisjonelt har vært sterke på bilde og videosiden, sier Lundblad.

Powered by Labrador CMS