Zeiss for Sony E-fatning

Pressemelding fra Focus Nordic 2. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt fra Zeiss for Sony E-fatning

Zeiss lanserer en helt ny serie, Loxia, for Sonys E-fatning. En 35mm og en 50mm, begge med lysstyrke F/2.0. Objektivene vil vises for første gang på den store fotomessen Photokina, som åpner 16. september i Köln.

For fullformat 

Helt siden Sony lanserte sitt første speilløse fullformat-kamera har etterspørselen etter objektiver vært stor. Disse spesialtilpassede objektivene er derfor en etterlengtet nyhet. De har mekanisk blenderinnstilling med mulighet for å koble ut ”klikk-stopp” slik at trinnløs blender er mulig, noe som er spesielt ønskelig ved filming. Dette i kombinasjon med Zeiss høye optiske kvalitet, gjør at objektivene også er velegnet til profesjonell filmproduksjon.

Konstruksjon 

Elektronisk overføring fra objektivene til kamerahuset gir full EXIF-informasjon om objektiv, blender etc. Objektivene støtter også kameraets forstørringsfunksjon. Loxia 35mm har ni linser i seks grupper og en nærgrense på 30cm. Det er spesielt egnet for landskaps- og arkitekturfotografering. Loxia 50mm har 6 linser i 4 grupper og en nærgrense på 37cm. Det er et normalobjektiv og er egnet for alle typer av fotografering.

Pris og levering 

Loxia 50mm er beregnet lansert i slutten av oktober 2014 og 35mm følger noe senere, i slutten av året. Objektivene vil koste følgende: 

Powered by Labrador CMS