NETONNET FEIRER 25 ÅR

Amelie Persson (t. v.) og Marius Ekra ved NetOnNet Alnabru fotografert i november 2023. Foto: Stian Sønsteng

NetOnNet starter denne uken en jubileumskampanje for å markere at det er 25 år siden selskapet åpnet som nettbutikk i Sverige.

Publisert

– Det handler om å takke våre kunder, men kanskje enda mer om vårt kontinuerlige harde arbeid for å opprettholde tilliten inn i fremtiden. I 25 år har vi kjempet for å gi våre kunder virkelig lave priser på elektronikk, sier administrerende direktør Josefin Dalum i NetOnNet i en pressemelding.

NetOnNet startet den 10. mars 1999 som en ren netthandelsaktør i Sverige. I 2001 åpnet de sin første fysiske butikk, som de kaller Lagershop, i Borås. I 2006 etablerte de seg på nett i Norge, og høsten 2016 åpnet den første NetOnNet-butikken i Norge, i Stavanger. NetOnNet Group var den gang eid av familien Bengtsson, og de startet samtidig en prosess der Siba-butikkene i Sverige og Norge ble omprofilert til NetOnNet. Etter en fusjon med Komplett i april 2022, har NetOnNet vært en del av Komplett Group.

I 25 år har vi kjempet for å gi våre kunder virkelig lave priser på elektronikk

 

Ledende omnikanal-aktør

– Hvert steg på reisen har vært viktig. Hver milepæl i historien vår reflekterer lidenskapen for det vi gjør og hva som gjør NetOnNet unikt, sier Dalum i pressemeldingen.

Her heter det at NetOnNet, med en innovativ forretningsmodell som startet på internett med netthandel, har vokst til å bli en ledende omnikanal-aktør i elektronikkbransjen.

– NetOnNet startet sin virksomhet med en visjon om å forenkle kjøpsprosessen av elektronikk samt å gjøre det mer kostnadseffektivt for kunden. Etter å ha startet som netthandelsaktør i 1999, utvidet vi vår tilstedeværelse i 2001 ved å introdusere fysiske butikker i form av Lagershoper, hvor kunder, for det meste gjennom selvbetjening, kunne handle til samme lave priser som på nett. Denne hybridmodellen mellom netthandel og fysiske butikker har siden vært selve kjernen i NetOnNets suksess, sier Dalum.

Slik så netonnet.se ut da nettbutikken åpnet i 1999. Foto: NetOnNet
Den første lagerbutikken til NetOnNet, som åpnet i 2001 i Borås, var på bare 75 kvadratmeter. Foto: NetOnNet

 

31 lagerbutikker

Hun rykket 1. desember 2023 opp fra stillingen som finansdirektør til å bli toppsjef i NetOnNet, med plass i konsernledelsen i Komplett Group.

Ifølge pressemeldingen har NetOnNet gjennom årene tilpasset seg både kundenes behov og teknologiske fremskritt.

– Selskapet har holdt fast ved løftet om å tilby det siste innen elektronikk til priser alle har råd til. Dette gjøres med et stort utvalg egne merkevarer i kombinasjon med kjente premiummerker.

– Med 31 lagerbutikker i Sverige og Norge og en attraktiv netthandelsplattform fortsetter vi vår utviklingsreise sterkere enn noen gang, og vi ser med stor selvtillit frem til de neste 25 årene. Vi vet bedre enn noen at 25 år er lang tid i denne bransjen, og de siste månedene har vi gjort justeringer i organisasjonen, både hos NetOnNet og i Komplett Group, for å sikre at vi ligger i forkant, sier Dalum i pressemeldingen.

Administrerende direktør Josefin Dalum. Foto: NetOnNet

 

Klubbhylla viktig

Det vises til at Google tre ganger har rangert NetOnNet som den beste omnikanalaktøren i Norden, også som en av de beste i Europa, i 2018, 2019 og 2022.

– At prisen ikke bare er for elektronikkbransjen, men inkluderer alle bransjer, understreker selskapets suksess med å tilby en sømløs handleopplevelse både på nett og i fysiske butikker, heter det.

I 2017 ble NetOnNets kundeklubb lansert.

– Suksessen til Klubbhylla og generelt stadige endringer for å gjøre kundeopplevelsen bedre er bare noen av grunnene til at vi kan feire 25 år i dag, sier Dalum i pressemeldingen.

I løpet av våren åpner NetOnNet en ny fysisk butikk i Stavanger.

Powered by Labrador CMS