EN STYRKE Å VÆRE EUROPEISK

Adam Ferguson med HMD Fusion X1. Foto: Stian Sønsteng

– I disse usikre tider er det en styrke for HMD at vi er et europeisk selskap, med hovedkontor i Finland, sier Adam Ferguson i Human Mobile Devices.

Publisert

Han er global leder for produktmarkedsføring, og vi møter ham i et lokale tilknyttet FC Barcelonas fotballstadion. Anledningen er at Human Mobile Devices (HMD) og FC Barcelona under MWC-messen den første uken i mars lanserer knappetelefonen HMD Barça 3210 og smarttelefonen HMD Barça Fusion.

– HMD Barça 3210 koster 1.150 kroner, med en spesialtilpasset Barcelona-versjon av Snake-spillet, mens Fusion kommer med selvlysende autografer fra spillerne, sier Ferguson.

Når det gjelder posisjonen som europeisk selskap, sier Ferguson at HMD er i ferd med å øke produksjonen i Europa.

– Vi har allerede en fabrikk i Ungarn, og våre kunder og partnere kan være trygge på at alle dataene deres er helt sikre, siden alle våre servere er basert i Finland, sier Ferguson.

 

HMD og FC Barcelona lanserer sammen to mobiler. Foto: Stian Sønsteng

HMD Fusion X1

Jean-Francois Baril er administrerende direktør og styreleder for Human Mobile Devices.

HMD Fusion X1. Foto: HMD

– Vårt første år som Human Mobile Devices har vært en suksess – vi har lansert telefoner i verdensklasse, investert i sosiale initiativer og oppnådd tosifret vekst innen knappetelefoner, der 2024 markerte vårt høyeste driftsoverskudd, sier han i en pressemelding.

Vårt første år som Human Mobile Devices har vært en suksess

Her trekker han spesielt frem HMD Fusion X1, som lanseres i samarbeid med norske Xplora.

– Med fokus på menneskelige opplevelser, familievennlig teknologi og sikkerhet, er HMD klar til betydelig vekst i 2025, sier Baril.

– HMD Fusion X1 er den første enheten i vår familieportefølje, og gjør det mulig for foreldre å gi barna en tryggere introduksjon til den digitale verden, sier Ferguson til fagbladet Elektronikkbransjen.

HMD Fusion X1 har et batteri på 5.000 mAh, et kamera på 108 MP og er IP54-sertifisert. Kommer med ulikt tilbehør, som en spillkontroller og deksel med innebygd selfielys.

HMD Barça 3210 (1.150,-) og HMD Barça Fusion. Foto: HMD
HMD Amped Buds: 2.300,- Foto: HMD

 

Knapper for digital pause

En annen nyhet fra den finske mobilprodusenten, er to knappetelefoner med vekt på den innebygde høyttaleren; HMD 150 Music og HMD 130 Music, med FM-radio og en måneds standbytid.

– Disse viser vår stadig innovasjon innen knappetelefoner, sier Ferguson.

Øreproppene HMD Amped Buds har en batteribank på 1.600 mAh i etuiet.

Jean-Francois Baril (t. v.) og nordensjef Claus Dahl. Foto: Stian Sønsteng
HMD 2660 Flip: 1.200,- Foto: HMD

– Dette er verdens første ørepropper med trådløs lading i etuiet, sier Ferguson.

Driverne er på 10 mm, skal gi ifølge HMD gi krystallklar lyd, og øreproppene har aktiv støyreduksjon. Pris: 2.300,-

– HMD 2660 Flip er en elegant klapptelefon, sier Ferguson.

Skjermen er på 2,8 tommer, mobilen har FM-radio og 0,3 MP kamera. Pris: 1.200,-

HMD leverer telefoner som enkelt kan åpnes for å bytte skjerm eller batteri. Foto: Stian Sønsteng

Mye av arven til HMD er selvfølgelig at vi har jobbet veldig tett med Nokia

– Mange ønsker disse telefonene, og spesielt blant de yngre er det populært å ta en digital pause. Mens knappetelefoner er i svak global nedgang, har vi hatt to år med tosifret vekst. For eksempel solgte vi i India i oktober 2024 alene 2 millioner knappetelefoner, sier Ferguson.

 

Enkel å reparere

HMD har også modeller som skal være enkle å reparere.

HMD 130 Music (550,-) og HMD 150 Music. Foto: HDM

– En av våre toppmodeller, Skyline, kan åpnes med en skrutrekker, og det er veldig enkelt å på et øyeblikk å bytte batteri eller skjerm. I tillegg har vi fantastiske kamerafunksjoner, og alt du forventer fra en smarttelefon, men vi gjør ting litt annerledes, sier Ferguson.

– Hva med merkene HMD og Nokia?

– HMD og Nokia er to helt separate selskap, der Nokia også er en av de ledende aktørene innen nettverk. Mye av arven til HMD er selvfølgelig at vi har jobbet veldig tett med Nokia, og i lang tid produsert deres enheter. Etter at vi for ett år siden lanserte HMD som et selvstendig merke, har vi gradvis gått over til en multibrand-strategi. Vi produserer fortsatt Nokia-merkede knappetelefoner, og ser nå en stor etterspørsel etter HMD-versjoner av disse produktene, sier Ferguson.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2025, som ble distribuert uke 15. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS