Sony ES-serie

Pressemelding fra Sony 29. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Bygget på godt lydfundament

Den nye ES-serien høyttalere fra Sony har utsøkt byggekvalitet, innovativt design og særegen lydgjengivelse, og tar den ekstraordinære akustiske lydopplevelsen fra den anerkjente SS-AR1-serien til et nytt nivå. Den gulvstående høyttaleren SS-NA2ES har den samme todelte kabinettkonstruksjonen som sin berømte forgjenger. Med to separate kabinett – en for mellomtonene og en for diskanten – sikrer man at vibrasjonene ikke smitter over fra den ene til den andre, slik at klarheten og integriteten i lyden ikke svekkes.

Førsteklasses materialer og kvalitetshåndverk

ES-serien er konstruert av bjørkeved fra Nord-Europa, som er materiale høyt ansett for sin akustiske karakteristikk. Ikke bare kabinettene, men også de indre komponentene og lydskjermene er laget av bjørkeved for å optimalisere lydkvaliteten. I likhet med SS-AR1 er den nye ES-serien produsert av dyktige håndverkere, spesielt opplært i de tradisjonelle japanske metodene for utvikling av kabinett gjennom trearbeid.

Tro mot musikkånden

                        I utviklingen av ES-serien, var målet å oppnå den mest naturtro lyden som er mulig, noe som innebar gjentatte lyttetester, ikke bare målinger av lydspesifikasjonene. Dette nitidige fokuset på detaljer er perfekt demonstrert av det nye I-ARRAY™-systemet, som hovedsakelig består av en myk diskanthøyttaler støttet opp av to mindre høyttalere.  Ved å bruke tre diskanthøyttalere istedenfor én reproduseres lyden i en høyere frekvens, over et bredere felt, lik en naturlig vokal ville gjort.   

Likeledes kombinerer den gulvstående høyttaleren SS-NA2ES basselementer i aluminium, fleksibelt spiralpresset papir i kjegler og diskanthøyttalere trukket i tekstil. Ettersom frekvensen går opp vil disse forskjellige materialene sikre konsekvent lyd over hele spekteret.

Skapt for filmopplevelser

Den nye ES-serien bringer et ekstra lag av raffinert lyd til filmopplevelsen. Med hele spekteret av gulvstående høyttalere, bokhyllehøyttalere, senterhøyttalere og aktive subwoofere i hjemmekinoanlegget ditt vil du kunne nyte film med unik lydkvalitet. SA-NA9ES aktive subwoofere tilbyr to nye moduser – en for rytmisk bass, og den andre for rikere og dypere basstoner. Dette gir deg mye gøy å eksperimentere med når du ser storfilmer fra Hollywood med mye «boom og brak».

Ingenting ugjort

- Fra det nøye utvalgte bjørkematerialet i kabinettene, til den geniale oppbygningen av den gulvstående høyttaleren, har vi gjort alt vi kan for å gi den nye ES-serien så rik, presis og naturlig lyd som mulig. Både erfarne audiofile og vanlige musikkelskere vil merke forskjellen i de ulike ytelsene! Sier produktsjef Andreas Ritterfeldt.

Pris og tilgjengelighet

Den nye ES-serien høyttalere blir tilgjengelig i midten av desember, med følgende veiledende priser:

- SSNA-2ES: 24 000 kr

- SSNA-5ES: 18 000 kr

- SSNA-8ES: 20 000 kr

- SANA-9ES: 24 000 kr

Powered by Labrador CMS