Philips smarte sikkerhetskamera kan brukes både inne og ute. Foto: Philips

SMART SIKKERHET FRA PHILIPS HUE

Philips Hue utvider sitt sortiment av smarte løsninger for hjemmet og lanserer to sikkerhetskamera i sin Hue-serie.

Publisert Sist oppdatert

Philips Hue er mest kjent for sine smarte lys-løsninger for hjemmet, nå kommer selskapet med sikkerhetskameraene Hue Secure Camera.

 

To ulike modeller

– Vi har vært i underholdnings- og sensormarkedet i mange år, og spør du folk hva de forbinder med Philips Hue sier de lys først, så sikkerhet. Vi vet at hjemmesikkerhetsmarkedet er tre ganger større enn smartlysmarkedet, vi har allerede mange husholdninger i vårt Hue-system og nå kombinerer vi de to mest etterspurte funksjonene, sier Peter Forsström, kommersiell direktør for konsument i Norden, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Petter Forsström, kommersiell direktør for konsument i Norden for Signify Philips, sier sikkerhetsmarkedet er betraktelig større enn smartlysmarkedet. Foto: Philips

Han sier det er et enormt marked hvor mange allerede bruker et Hue-system.

– Vi har hatt et utvidet team som har jobbet med dette lenge, og sikkerhet har vært vårt hovedfokus i år. Vi har ikke lansert mange andre nye produkter, sier Forsström.

De nye sikkerhetskameraene kommer i to modeller, med eller uten ledning.

– Kameraene kan brukes både inne og ute, og har IP65-sertifisering for å tåle regn og snø. De kommer også med accessoirer som anti-tyveri-løsning, sier han.

 

Krypterer innhold

Secure-serien inkluderer overvåkningskamera, et flomlyskamera som kan lyse opp et stort uteomområde, og kontaktsensorer, som kan sende ut sanntidsvarsler når dører eller vinduer åpnes og lukkes.

Vi vet at hjemmesikkerhetsmarkedet er tre ganger større enn smartlysmarkedet

For å kontrollere sikkerhetssystemet har Philips Hue-appen et sikkerhetssenter, slik at man kan iverksette tiltak ved å utløse lys- og lydalarmer eller aktivere toveis kommunikasjon via appen.

– Hvis du allerede bruker Hue, er sikkerhetsfunksjonene allerede i appen og brukeren definerer bare de ulike parameterne de ønsker. Når du installerer kameraet kommer det med gratisfunksjoner som live strømming, toveis kommunikasjon og muligheten til å definere private soner. Du får også push-meldinger om noen kommer i kameraets sone, 80 db lydalarm, lysalarm og snapshots av aktivitet som lagres på mobilen, sier Forsström.

Secure-serien styres gjennom sikkerhetssenteret i Philips Hue-appen. Foto: Philips

Brukeren kan også abonnere på ytterligere funksjoner som lagring av video på telefonen. Denne bruker kunstig intelligens for å identifisere om det er en katt, en bil eller en person som kommer i kameraets sone.

– Vi bruker ende-til-ende-kryptering så ingen andre kan gå inn og så bildene og videoene; ikke oss og ikke politiet, med mindre brukeren velger å dele opptakene, sier han.

– I hvilke kanaler kommer dere til å tilby sikkerhetskameraene deres?

– Vi starter med våre retail-kanaler og elektronikkbutikker som Power, Elkjøp og Komplett. Våre største konkurrenter på markedet er Arlo og Google Nest, sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS