LG Ultra HD-TV

Pressemelding fra LG Electronics 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG gjør TV-titting skarpere med 20 nye Ultra HD-TVer i 2015 - fra 4K til 8K

2015 vil være skarpere og mer detaljrik enn noensinne. I hvert fall for forbrukere som kjøper en av LGs nye TV-modeller i midt- eller premiumsegmentet. Under CES 2015 i Las Vegas, presenterer LG flere nye Ultra HD-modeller med oppløsning opp til 8K, med fantastisk bildekvalitet hvor hver detalj viser en utrolig klarhet.

– Vi i LG er svært stolte av å sitte i førersetet når det gjelder TV-utvikling. I år kan vi tilby det mest varierte utvalget av Ultra HD-TVer fra 40 til 105 tommer med oppløsning opp til 8K. I 2015 øker vi utvalget av ULTRA HD, og gjør dermed slike TVer tilgjengelig for en betydelig større målgruppe. Når vi nå tilbyr modeller med både OLED og LCD, i forskjellige prisklasser, er jeg overbevist om at LG har en TV for enhver smak og anledning, sier Erik Åhsgren, Nordic Product Specialist Home Entertainment, LG Electronics.

ULTRA HD som passer de fleste

LG var i 2012 den første i verden med både OLED og Ultra HD, og har hvert år siden utvidet sitt utvalg av TV-modeller med disse teknologiene. I løpet av 2015 kommer valgmulighetene til å være større enn noensinne da majoriteten av LGs LCD-modeller, og alle de nye OLED-modellene, har ULTRA HD-oppløsning. For de kresne som krever ekstremt høy bildekvalitet, så finnes det syv forskjellige OLED-serier mellom 55 og 77 tommer å velge mellom. For de med større stue, lanserer LG den gigantiske 105-tommeren, LG UC9, med 21:9-format og 5K-oppløsning. I tillegg introduserer LG en 98-tommers 8K TV, som har 16 ganger så høy oppløsning som full HD.

I premium-segmentet med 4K-oppløsning, vil LG lansere LED LCD-modeller med Wide Color Gamut-teknologi, quantum dot-teknologi og vanlig LCD-teknologi med både flat og buet design. Dessuten lanseres flere 4K LED LCD i mellomklassen i en rekke størrelser.

For å gjøre det mulig for flere å nyte den fantastiske detaljrikdommen som Ultra HD gir, samarbeider LG med flere av verdens ledende innholdsleverandører, inkludert Netflix. I 2015 vil Netflix-kunder blant annet kunne se den populære Netflix-serien House of Cards og Marco Polo i 4K på deres LG ULTRA HD TV. LG har også integrert sin avanserte 4K oppskalering algoritme i de nye Ultra HD-modellene, noe som gjør at materialet i lavere oppløsning, som for eksempel SD, HD og Full HD oppskaleres til en nærmere ULTRA HD-kvalitet.

Pris og tilgjengelighet

Mer informasjon om tilgjengelighet og pris for LGs nye ULTRA HD-modeller vil bli kunngjort nærmere den norske lanseringen.

Powered by Labrador CMS