LG Quantum Dot-TV

Pressemelding fra LG Electronics 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG forbedrer LCD-teknologien med Quantum Dot-TV i 2015

G presenterer 4K ULTRA HD-TV med quantum dot, for eksepsjonell fargegjengivelse. Inkluderer vi OLED og LCD, ser vi at LG nå tilbyr markedets bredeste TV-sortiment.

Under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas presenterer LG en 4K ULTRA HD-TV med quantum dot-teknologi (kvanteprikker). Teknologien er en forbedring av LCD-teknologien, som gjør at TVen viser et bredere fargespekter og forbedret fargemetning om vi sammenligner med en vanlig LCD-TV.

LG har lagt en quantum dot-film med nanokrystaller foran bakgrunnsbelysningen på en LCD-skjerm, og dette gjør at både fargegjengivingen og lysstyrken forbedres. De 2-10 nanometer små kvanteprikkene gir levende farger på et imponerende høyt nivå, noe som gjør at fargerommet øker med over 30 prosent sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Dette er ideelt for blant annet innhold i 4K-oppløsning. Den eksepsjonelt brede fargeskalaen i quantum dot-teknologien komplimenterer egenskapene til LGs IPS-paneler med naturlig fargegjengivning og brede betrakningsvinkler, som til sammen gir nytt liv til LCD-teknologien.

– Quantum dot tar LCD-teknologien til et helt nytt nivå med sin egenstående fargegjengivning. Når vi nå legger til 4K ULTRA HD LCD-TV med quantum dot-teknologi til vårt eksisterende sortiment av prisbelønte OLED-TVer og tradisjonelle LCD-TVer, havner vi i den unike posisjonen hvor vi kan tilby markedets mest innovative og varierte TV-utvalg – og dette vil gi konsumentene større valgfrihet, sier Erik Ahsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics.

LGs 4K ULTRA HD-TV med quantum dot-teknologi bygger på miljøvennlig teknologi, helt uten kadmium og andre giftige tungmetaller.  Informasjon vedrørende pris og tilgjengelighet vil bli gitt når lansering nærmer seg.

Powered by Labrador CMS