
STØYDEMPING I SENNHEISER HD 450BT
Sennheiser kommer med to nye hodetelefoner og to nye ørepropper på CES. Toppmodellen HD 450BT har aktiv støykansellering.
I februar kommer det tyske og familieeide selskapet med to nye hodetelefoner, begge med blåtann. Toppmodellen har aktiv støykansellering og støtte for digitale taleassistenter. To nye øreproppmodeller er også vei inn i markedet.
Aktiv støydemping

– Vi kommer med to helt nye blåtann-hodetelefoner, og to nye øreproppmodeller i år. Hodetelefonene har støtte for digitale assistenter som Siri og Google Assistant, sier produktspesialist Lachlan Brennan i Sennheiser.
Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på elektronikkmessa CES i Las Vegas i januar. Hodetelefonene Sennheiser HD 450BT og HD 350BT er bygget på forgjengerne HD 4.40BT og HD 4.50BTNC. Begge modellene er tilgjengelige både i hvit og sort utførelse. HD 450BT har fått aktiv støydemping. Batteritiden er oppgitt til å være rundt 30 timer, og lades med USB-C.
– En virtuell assistent-knapp gjør at du kan bruke tjenester som Siri og Google Assistant, sier Brennan.
Ved hjelp av Sennheisers egen app kan brukeren justere lydbildet på hodetelefonene.
– Vi har til og med lagt inn en egen podcast-modus, slik at lydbildet blir best mulig uansett om man hører på musikk eller tale, sier Brennan.

En virtuell assistent-knapp gjør at du kan bruke tjenester som Siri og Google Assistant
Begge modellene har støtte for blåtann 5.0, men HD450BT kan også benyttes med kabel om brukeren ønsker det. De blir tilgjengelige på markedet i vår, og HD 450BT får en pris på 180 euro, mens HD 350BT havner på rundt 99 euro. I tillegg kommer to nye ørepropper, CX 350BT og CX 150BT.
– Hovedforskjellen på disse er at CX350 BT har en taleknapp for telefon, og kan brukertilpasses via appen, sier Brennan.
Prisen blir 69 euro for CX 150BT og 99 euro for storebror CX 350BT.
Stor planke gir stor lyd
– Sennheiser Ambeo er lydplanken som gir fullverdig lyd, ved at den bruker veggene og taket i rommet, sier Brennan.
Denne kom i handelen i mai i fjor, og i Norge i høst, men Sennheiser viser den fortsatt på CES-messen i januar.

Lydplanken består av 13 uavhengig drivere som sammen med Ambeo-teknologien skal fungere som virtuelle høyttalere og skape en omsluttende lyd. Når planken settes opp for første gang, kalibreres rommet med de medfølgende mikrofonene, slik at lydbildet blir tilpasset rommet og posisjonen for lytteren.
– Denne planken vil erstatte et 9.1-system. Du trenger ikke en dypbasshøyttaler, men har du et stort rom vil en slik gi god effekt, sier Brennan.

Sennheiser Ambeo har fem dedikerte hifi-diskantenheter, i tillegg til seks bassenheter. Lydplanken er kompatibel med lydformatene Dolby Atmos, DTS:X og MPEG-H. Den støtter også de HDMI-standardene eARC, Dolby Vision, samt blåtann og Chromecast. Appen Sennheiser Smart Control skal la brukeren skreddersy lydplanken etter sine personlige preferanser.