NY KRAFTPLUGG MED WIFI OG 1 TB

Canal Digitals nye satellitt-mottaker har innebygd wifi og selges med og uten harddisk på 1 TB. Fra 1. mai er den ute i butikkene.

Publisert Sist oppdatert

Det er en tydelig fornøyd Marius Bjerke, direktør for produktutvikling i Canal Digital satellitt, som den 30. mars presenterer den nye TV-mottakeren ved selskapets hovedkontor på Fornebu.

– Dette er den kraftigste pluggen i klassen, med raskere prosessor og mer minne som gjør at alt flyter bedre, sier Bjerke.

Den samme boksen som selges både som kanalzapper og PVR-opptaker, takket være muligheten man har til å sette inn en harddisk på baksiden. Prisen er 1.400 som zapper og 1.000 for harddisken, så dersom man skal kjøpe den som en opptaksdekoder er prisen 2.400 kroner. Frem til mottakeren kommer i butikkene den 1. mai blir den eksklusivt til salgs for Canal Digitals eksisterende satellitt-kunder.

Det er ingen begrensninger når det gjelder størrelsen på USB-disken, men vi anbefaler våre kunder å gjennom oss kjøpe en disk som er tilpasset intensivt bruk

– De store nyhetene er at mottakeren har innebygd wifi, og PVR-kapasiteten på 1 TB. Konkurrentene har 500 GB, og sier dette holder til 500 timer opptak. Vi sier det samme; at 1 TB hos oss holder til 500 timer, fordi vi sender med høyere kvalitet og båndbredde, sier Bjerke.

USB-disk i tillegg

Den beste HD-kvaliteten hos Canal Digital via satellitt ligger mellom 10 og 15 megabit per sekund.

Hvis man først kjøper mottakeren som en ren TV-mottaker, er det mulig å siden kjøpe til harddisken for en tusenlapp. På sikt blir det også å kople til en ekstern harddisk via USB.

– Det er ingen begrensninger når det gjelder størrelsen på USB-disken, men vi anbefaler våre kunder å gjennom oss kjøpe en disk som er tilpasset intensivt bruk, sier Per Torp, som har ansvaret for utstyret til sluttbrukerne i Canal Digital.

Den nye fjernkontrollen er fortsatt basert på IR, men den skal være betydelig kraftigere enn forgjengeren. Den kan brukes på de tidligere mottakerne, og læres opp til å styre TVen.

– Nytt er det at HDMI-tilkoplingen kjenner igjen TVen, som automatisk velger riktig inngang når man slår på boksen, sier teknisk sjef Øystein Nygaard.

Støtter bakkenettet

Det er selskapet Kaon som produserer mottakeren, de har tidligere levert bokser både for Canal Digital og Get. Programvaren er utviklet av ADB, og er den samme som tidligere.

– Mottakeren støtter multisat og har egen inngang for det digitale bakkenettet. Sistnevnte DTT-støtte er spesielt viktig i det svenske markedet, sier Bjerke.

Når det gjelder 4K, støttes ikke dette.

– Vi følger nøye med i utviklingen, og når innholdet kommer skal vi være der med mottakeren, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital.

Bjerke legger vekt på at boksen skal gi en sømløs brukeropplevelse mellom satellitt-kanalene og strømmet innhold via Canal Digitals Go-portal.

Redaksjonell vurdering

– Vi har allerede over 15.000 titler i arkivet, og er glade for at NRK-arkivet i tillegg kommer på plass.

– Hvordan arbeider dere med å legge innholdet til rette for brukerne; er det en egen stab som gjør dette her på Fornebu?

– Med så mange titler er dette et viktig element i tilbudet vårt, og vi har egne folk som arbeider med å løfte frem innhold. Et eksempel på dette er TV 2s påskekrim, som vi etter påske la lett tilgjengelig i Go-portalen for dem som hadde gått glipp av denne, sier Bjerke.

Han sier Canal Digital legger stor vekt på kurator-rollen, der de ønsker en miks av redaksjonelle og automatiske anbefalinger.

– Vi arbeider for at vår portal skal kjenne igjen brukermønsteret, og anbefale titler basert på hva man foretrekker, sier Bjerke.

– Hvordan løser dere dette for kunder som er flere i familien? vil en av journalistene vite.

Canal Digitals Go-portal har ikke personlig innlogging, slik som for eksempel Netflix.

Solid wifi

– Vi arbeider med dette, og en aktuell løsning er at vi baserer intelligensen på når på døgnet seingen skjer, sier Bjerke.

– Hva med kvaliteten på wifi-enheten; er den avhengig av at mottakeren ikke står for langt unna ruteren?

– Universitetet i Bristol har testet den, og de sier dette er det beste wifi-produktet de har testet som ikke er et rent wifi-produkt. Noe av årsaken til dette er at mottakeren har en dedikert antenne som er riktig plassert, sier Torp.

Canal Digital fokuserer som vi tidligere har skrevet på at innholdet deres også kan sees på smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner. I den nye appen er det mulig å fjernstyre opptak på TV-boksen, og man kan fortsette seingen der den slapp. Blant det innholdsdistributøren arbeider med, er muligheten til å kjøpe titler via appen også på Android-enheter, kjøp av hele seriesesonger med ett trykk, bakoverspoling av direktesendinger på alle enheter, og søk i TV-guiden også bakover i tid slik at man kan finne informasjon om program som allerede er sendt.

Powered by Labrador CMS