Terje Romen i Mono viser frem RHA Wireless Flight Adapter og T20 Wireless ørepropper.

MONO MED STEREONYHETER FRA KLIPSCH OG RHA

En serie aktive høyttalere og lydplanker fra Klipsch, samt ørepropper fra RHA, er nyhetene Terje Romen i Mono AS viser på CES-messen.

Publisert

Skotske RHA produserer ørepropper for lydentusiaster, mens det amerikanske Klipsch har både lydplanker, ørepropper, høyttalere og hifi-utstyr. Begge merkene distribueres av det norske selskapet Mono AS.

Aktive høyttalere og nye planker

– The Fives er en ny aktiv høyttalerserie fra Klipsch, som låter utrolig bra sett ut ifra fysisk størrelse, sier daglig leder Terje Romen i Mono AS.

Klipsch Bar 54 er toppmodellen innen lydplanker, og en 12 tommers trådløs subwoofer. Foto: Jan Røsholm.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Klipsch Fives har fått navnet etter bassen, den leveres med et fem tommers element. Prisen blir i underkant av 8.000 kroner. I tillegg kommer Klipsch med en helt ny serie lydplanker.

– De har fått navnet etter hvor lange de er, enkelt og greit. For eksempel er Bar 54 nettopp 54 tommer lang, sier Romen.

Klipsch Bar 54 er den største av de tre bukkene Bruse i Bar-serien. Den leveres med en 12 tommers trådløs bass, og gir full Dolby Atmos lyd. Systemet, med sine totalt 1000 watt, skal levere et fullverdig 5.1.4 lydbilde.

– I denne planken er det lagt inn støtte for Google Assistent, Amazon Alexa og Apple Airplay 2, sier Romen.

Ved å holde en smarttelefon ved siden av The Fives, får man et inntrykk av størrelsen. Foto: Jan Røsholm.

Klipsch Bar 54 kommer på markedet høsten 2020, og prisen blir rundt 15.000 kroner. Klipsch Bar 48 er litt mer kompakt, og har en ti tommers trådløs bass for å gi 3.1 lyd. Om brukeren ønsker 5.1, kan Klipsch Surround 3 høyttalere tilkobles. Som storebroren er denne i salg til høsten, og prisen blir rundt 6.500 kroner. Det minste medlemmet i den nye plankefamilien til Klipsch er Bar 44. Den leveres med en 8 tommers dypbasshøyttaler (subwoofer), og kan som Bar 48 tilkobles to ekstra høyttalere om man vil ha 5.1 lyd. Klipsch Bar 44 er tilgjengelig fra sommeren til 4.800 kroner.

Klipsch har inngått et samarbeid med McLaren, og hadde med en racerbil på standen. Foto: Jan Røsholm.
Samarbeidet med McLaren kommer godt frem på produktene. Foto: Klipsch.

Samarbeid med McLaren

Klipsch har inngått et samarbeid med McLaren. Det betyr at flere av øreproppene og hodetelefonene fra Klipsch også kommer i en McLaren-utgave. Her kommer de oransje McLaren-fargen og logoen godt frem.

– Men vi vil også levere produktene i vanlig Klipsch-utgave, sier Romen.

Klipsch kommer med to nye fullstendig trådløse ørepropper; T10 og T5.

– Egentlig er det fire modeller, for T5 kommer i tre ulike versjoner, sier Romen.

Klipsch Over Ear ANC hodetelefon har inntil 30 timers batteritid. Foto: Klipsch.

Klipsch T10 er utstyrt med aktiv støydemping, og kan betjenes ved hjelp av både stemmen og hodebevegelse. De leveres med seks ulike propper, slik at brukeren kan velge den som passer best til øret. Batteritiden er 8 timer, samt at det er mulighet for ytterligere 24 timers bruk ved å lade i boksen. Klipsch T10 kommer til høsten, og prisen blir rundt 6.000 kroner.

Klipsch T5 kommer i tre utgaver; en vanlig, en sportsutgave og en med aktiv støydemping. Sportsutgaven er vanntett etter IP67-graden.

– I tillegg til at boksen på sportsutgaven flyter, har den et innvendig belegg som trekker fuktighet som svette ut, sier Romen.

Alle øreproppmodellene i T5-serien kommer til høsten, og prisen blir fra 2.000 for Klipsch T5 TWS Mack 2 til rundt 3.000 kroner for toppmodellen Klipsch T5 ANC.

Vi fikk samtidig se en ny hodetelefonmodell; Klipsch Over Ear Active Noice Cancelling headphones. Som modellnavnet tilsier, er dette en modell med aktiv støydemping. Batterikapasiteten er 30 timer, og det leveres med en veske som har lademulighet, slik vi ser på ørepropper. Den nye hodetelefonmodellen vil komme i både Klipsch- og McLaren-utgave etter sommeren. Prisen vil ligge rundt 3.500 kroner.

Klipsch T5 øreproppene tåler godt svette og annet fuktighet. Foto: Klipsch.

RHA propper for alle ører

Mono distribuerer også RHA-produkter i Norge. På CES hadde RHA mest fokus på de trådløse øreproppene T20 Wireless, TrueConnect og den trådløse blåtannadapteren Wireless Flight Adapter.

– T20 er RHAs hifi-propper, og er for dem som vil ha god lyd, sier Romen.

Proppene leveres med en 3,5 mm kabel, slik at brukeren kan velge om de skal brukes trådløst eller med kabel. RHA TrueConnect er kun trådløse, og har en spilletid på totalt 25 timer.

– Dette er den modellen fra RHA som vi har solgt mest av, en riktig god propp, sier Romen.

Klipsch The Fives er en aktiv høyttaler med 5 tommers bass. Foto: Jan Røsholm.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Den leveres med en fleksibel propp som puttes i øret, noe som gjør at den tilpasser seg ørestørrelsen. RHA Wireless Flight Adapter en blåtannsender til bruk på fly sammen med trådløse hodetelefoner. Den leveres med både enkel og dobbel 3m5 mm plugg

– På en del eldre fly er det dobbelt 3,5 mm, og da kan du med denne fortsatt bruke hodetelefonene dine, sier Romen.

Powered by Labrador CMS