Erik Østby i EM Nordic AS er styreleder i Norsk musikkbransjeråd. Her er han sammen med internasjonal salgssjef Theresa L. Hoffman i C. F. Martin & Co under Musikmesse 2017 i Frankfurt. Foto: Stian Sønsteng

MUSIKKBRANSJEN RAMMES KRAFTIG

– Vi ser nå at salget både av musikkinstrumenter og lydutstyr svekkes kraftig, sier styreleder Erik Østby i Norsk Musikkbransjeråd.

Publisert

– Når skolene er stengt blir det også veldig lite salg til disse, som utgjør en betydelig andel av musikkforretningenes omsetning, sier Erik Østby.

Ved siden av vervet i Norsk Musikkbransjeråd, er han daglig leder hos leverandøren i EM Nordic AS.

– Vi ser nå at mange forretninger har måttet gå til permitteringer, og flere vurderer å stenge helt frem til denne sitasjonen er over. De som har nettbutikker er nok de som gjør det best i denne situasjonen. Vi håper samtidig forbrukerne forstår at hvis skal de ha en lokal musikkforretning å gå til etter denne krisen, er det viktig å benytte dem nå, sier Østby.

Norsk Musikkbransjeråd samler både leverandører og handlere i musikkbransjen, og er en undergruppe i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Flere vurderer å stenge helt frem til denne sitasjonen er over

– Hva gjør handlerne med tanke på smittefaren, siden instrumentene kommer i kontakt med hendene og for blåseinstrumentenes del også med munnen?

God hygiene

– Musikkforretningene oppfordrer til bruk av Antibac og generell god håndhygiene, samt i noen tilfeller å avtale tid for å prøve instrumenter. Instrumenter og kontaktflater vaskes ofte, vi ser at våre medlemmer har stort fokus på hygiene. Mange forsøker også å spre antallet besøkende utover dagen for å unngå mange kunder i butikken samtidig. Flere butikker tilbyr også gratis eller rimelig hjemlevering i nærområdet, for kjøp over en viss sum, sier Østby.

– Hva med profesjonelle musikere, som over natten har mistet inntektskildene sine?

– For profesjonelle musikere er situasjonen vanskelig da inntektene uteblir, men vi håper regjeringen forstår at de må bidra med midler for at vi skal ha et kulturliv også etter krisen. Generelt håper vi de som har ledig tid bruker den til å øve og utvikle seg på instrumentene sine. Om man er interessert i nye produkter er det nok også gode muligheter til å gjøre et bra kjøp, sier Østby.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS