Geir Fredriksen i Audio Insight peker på spenningstrafoen IsoVolt, som koster 45.000 kroner. Til venstre fronthøyttaleren Q10 til 100.000 kroner paret, bak dypbasstårnet fra Audio Insight. Foto: Stian Sønsteng

NY HIFI-LYD MED SPENNINGSTRAFO

– En prisgunstig forsterker kan med spenningstrafoen IsoVolt fra Audio Insight låte bedre enn en forsterker til mange hundre tusen kroner, sier Geir Tømmervik.

Publisert

Innehaveren av Oslo Hi-Fi Center har store forventninger til det nye produktet fra norske Audio Insight, som for første gang ble vist på butikkens messe Vårpuls.

– Jeg orker ikke diskutere hvilken som er den beste av to forsterkere med mindre strømmen er fri for støy. Jeg mener, med mine snart 40 års bransjeerfaring, at det er svært vanskelig å fortelle hvor godt et produkt er før støyen er fjernet, sier Tømmervik.

IsoVolt koster 45.000 kroner, og er utviklet av Geir Fredriksen, som er eier av og eneste ansatte i selskapet Audio Insight på Inderøy i Nord-Trøndelag. Oslo Hi-Fi Center har vært involvert i produktutviklingen, og ifølge butikkens hjemmesider skal IsoVolt gi en balansert symmetrisk utspenning.

– Mange isotrafoer har ikke midtuttak på sekundærsiden av trafoen slik at begge spenningene i forhold til jord blir perfekt symmetriske. Dermed kan det ligge en stor skjevhet i spenningen, heter det.

Fredriksen forteller at han får trafoene produsert i England etter hans spesifikasjoner, og at sluttmonteringen skjer i Nord-Trøndelag.

Dette er en liten revolusjon!

– En av utfordringene når det gjelder å få god lyd i Norge, er strømmen. Vi er som kjent ett av to land i Europa som har flytende i stedet for fast jord, og her har Geir i samarbeid med oss utviklet et nytt strømfilter som er det eneste vi vet om som er konstruert for norske forhold. Dette er en liten revolusjon! sier Tømmervik.

Innehaver Geir Tømmervik i Oslo Hi-Fi Center.

Han beskriver produktet som en slags isolasjonstransformator med et nettfilter, som også fjerner likestrøm fra nettet.

– Utstyr man trodde var dårlig, begynner faktisk å spille bra når man kopler til en IsoVolt-enhet, sier Tømmervik.

To i uka

– Hvor mye vil dette selge?

– Vi tror vi klarer å selge to slike i uka fremover. Har du kjøpt et utenlandsk nettfilter, kan du ved å kople til denne trafoen få til å faktisk fungere.

– Hvor godt høres forskjellen?

– Forskjellen er gigantisk, og alle hører det, selv om de ikke er hifi-interessert, mener Tømmervik.

– I tillegg vil det gi produktene som er tilkoblet elektronisk beskyttelse.

Fredriksen etablerte Audio Insight for tre år siden. Han har bakgrunn fra hifi-bransjen siden 80-tallet, og har lenge samarbeidet med Tømmervik, også i det norske hifi-selskapet Adyton.

I en reportasje på Norge Rundt på NRK TV i fjor, ble det fremstilt som at Fredriksen selv produserte alt på kjøkkenbenken.

– Dette stemmer ikke. Jeg har 20 ulike leverandører, og en kabinettprodusent i Nord-Trøndelag der vi gjør monteringen. Sluttkontroll og testing gjør jeg riktignok hjemme, sier Fredriksen.

Tømmervik skyter inn at høyttalerne til Fredriksen spiller godt hvor som helst.

– Hva er hemmeligheten bak dette?

– Jeg bruker mange små høyttalere montert i linje. Fordelen med dette er at lydstrålen er mye sterkere enn hvis den kommer fra ett punkt. Dermed overdøver høyttaleren vanskelig akustikk i et rom. Dette kjenner vi fra større PA-anlegg, der man bruker Line Array-systemer som kaster langt. Den samme fordelen kan man dra nytte av hjemme, sier Fredriksen.

På Vårpuls viser han Audio Insight Q10 med dypbasstårn, til totalt 450.000 kroner.

– Det er også mulig å kjøpe fronthøyttalerne til 100.000 kroner paret med et par rimeligere dypbasshøyttaler, sier Tømmervik.

Powered by Labrador CMS