Panasonic DMR-BCT83 og BCT73

Pressemelding fra Panasonic 12. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Premiere i Norden for Blu-Ray recorder fra Panasonic

For første gang på det nordiske markedet lanserer Panasonic Blu-ray recorders. De to modellene, DMR-BCT83 og BCT73 kommer begge med doble digitale kabel-TV-mottagere for HD, mulighet for streaming av sendinger og opptak i flere rom, samt Miracast, nettleser, 4K-oppskalering og mye mer.

De nye modellene byr på oppskalering til Ultra-HD oppløsning (4K) i tillegg til pure sound mode for en bemerkelsesverdig lyd. Integrert W-LAN gjør de nye modellene perfekte for hjemmeunderholdningen, da du gjennom nettverksbasert opptak kan spille av eller streame program og opptak i flere ulike rom. Navigeringen har blitt forbedret, og de nye modellene har blitt mer brukervennlige. Begge modellene vil bli tilgjengelig på markedet i begynnelsen av oktober.

DMR-BCT83 er tilgjengelig i sølvfarge med 1 TB minne. DMR-BCT73 er svart og har 500 GB minne. Modellene har alle de samme funksjonene bortsett fra dette.

DMR-BCT83/73 er en digital dekoder, harddiskopptaker og 3D Blu-ray-spiller med opptaksfunksjon i et. Det er dermed en komplett løsning for å ta i mot, ta opp, lagre og spille av HD-program. De nye modellene har doble HD-tunere og plass for CI Plus for å kunne motta krypterte programpakker. Resultatet er dermed praktisk talt ubegrensede mottaks- og bruksmuligheter. For eksempel kan to HD-program tas opp samtidig som du ser en film på DVD eller fra harddisken. Familien har i tillegg mulighet til å se et program i stuen, og samtidig streame et annet HD-program til et nettbrett eller en annen TV gjennom husets W-LAN. 

De integrerte harddiskene med opptil 1 TB lagringskapasitet har plass til opptil 684 timer med program i HD-kvalitet, og gjør at man slipper å uroe seg for å gå glipp av noe. Aktuelle sendinger kan settes på pause, for deretter å gjenoppta på et senere tidspunkt. De kan til og med spoles tilbake opptil 90 minutter med Rewind Live TV-funksjonen.

Uansett om du ser på sport, actionfilmer eller naturdokumentarer vil de nye modellene vise alle bildene i enestående kvalitet. Panasonic sin prisbelønte prosessor-teknologi gir ikke bare en eksakt fargeseparasjon, detaljrikdom, rene konturer og stillegående opptaksfunksjon, men også et bemerkelsesverdig 3D-opptak. Du kan overføre 3D-innhold i full-HD fra Blu-Ray DVDer, 3D-videokameraer og 3D-kamera til den skjermen du ønsker å se det på. Du kan til og med konvertere flere 2D[1]-kilder til 3D. Intensiteten i 3D-effekten kan tilpasses ved hjelp av 3D Effect Controller. Det anbefales å bruke Panasonic sine nye Blu-Ray recorder med 4K-oppskalering til skjermer med Ultra-HD-oppløsning.[2] Lydkvaliteten ved avspilling fra disken har også blitt forbedret. Med pure sound mode deaktiveres unødvendige komponenter som harddisken, TV- og radiomottagere. Til og med viften blir redusert for å unngå unødvendige forstyrrelser og susing.

Takket være en innebygget W-LAN vil Panasonic sine Blu-Ray recorders på en smidig måte koble sammen HD-TV opplevelsen med internett uten å måtte bruke unødvendige kabler og adaptere. På Panasonic sin plattform kan du dermed få det beste fra webben direkte til TVen, inkludert alt fra video-on-demand til sosiale nettverk og Skype der du kan ha videosamtaler[3] med andre mennesker hvor som helst i verden. De nye modellene har også en integrert nettleser man kan bruke til å surfe på nettet. Blu-Ray recorders fra Panasonic støtter i tillegg Miracast ™ noe som gjør det mulig å spille av både lyd og bilde fra en smarttelefon eller nettbrett direkte til TVen.

Den kostnadsfrie applikasjonen DIGA Player for iOS og Android gjør det mulig å streame TV-program eller opptak fra TV til et nettbrett eller smarttelefonen. I applikasjonen kan brukerne søke på nøkkelord og raskt finne det innholdet de ønsker å se. Bildet kan flyttes mellom TVen og smarttelefonen ved hjelp av et enkelt sveip med fingeren, og kan gjøres uten at brukeren trenger å gå glipp av noen ting.

Til og med den klassiske fjernkontrollen er gjennomtenkt til minste detalj, og har en praktisk last-view-knapp som lar brukerne bytte raskt mellom to TV-program. Ved hjelp av en knapp kan brukeren i løpet av et sekund få tilgang til den elektroniske programguiden (EPG) som viser TV-guiden for en uke frem i tid med mulighet for direkte programmering. Mens du er inne i programguiden kan du fortsatt se TV-bildet i en mindre rute på skjermen. De nye modellene fra Panasonic er blitt enda raskere enn tidligere modeller og Blu-Ray/DVD-enheten vil i likhet med Direct Navigator starte i løpet av et sekund.

I DLNA-nettverket fungerer Panasonic Blu-Ray recorders som en sentral server for film, video, foto og musikk. Spillerne kan enkelt ta i mot JPEG-filer, 3D-bilder i MPO-format, i tillegg til MPEG2- og ACVHD-video direkte fra et SD-minnekort. Spillerne får tilgang til innholdet fra andre enheter gjennom nettverket og som en klient.

Gjennom USB-harddisker er det mulig å øke minnekapasiteten når som helst. Man kan bruke så mye som åtte eksterne harddisker med opptil 2 TB lagringskapasitet hver. Opptakene kan lagres etter sjanger, og på et senere tidspunkt kan de spilles av direkte fra den ekstra harddisken. 

Panasonic sine nye Blu-Ray recorders arkiverer i tillegg innholdet fra eksterne harddisker, i tillegg til opptak fra tilkoblede videokamera eller vanlige kamera til Blu-Ray/DVD uten at man først må overføre innholdet til den egne harddisken.

[1] * Innhold på Blu-ray-DVD, DVD, SD-kort (AVCHD), harddisker og VIERA Connect (uten     Skype)

[1] 3840 x 2160 piksler istedenfor 1920 x 1080 piksler (Full HD)

[1] krever Panasonic communication camera TY-CC20

Powered by Labrador CMS