Pauline Eveno i franske Syos lager munnstykker for saksofoner på 3D-printere, og har i Las Vegas med seg Eddie Rich som spiller sammen med Boys II Men. Foto: Stian Sønsteng
Pauline Eveno i franske Syos lager munnstykker for saksofoner på 3D-printere, og har i Las Vegas med seg Eddie Rich som spiller sammen med Boys II Men. Foto: Stian Sønsteng

SAX-MUNNSTYKKER FRA 3D-SKRIVERE

– Det kan være bare én millimeter eller to som skiller det perfekte munnstykket fra et annet, sier Pauline Eveno i franske Syos.

Publisert

Hun er en av grunnleggerne og administrerende direktør i selskapet som har hovedkontor i Paris.

– Kundene må derfor ha spilt en del, for å kunne fortelle oss hva de ønsker, sier Eveno.

Når vi møter henne på CES-messen i Las Vegas, har hun med seg Eddie Rich, som har spilt saksofon med Boys II Men i tre år på et av hotellene i byen. Han er ambassadør for Syos – der firmanavnet er en forkortelse for «Shape Your Own Sound».

– Vi startet i august 2016, og lager saksofon-munnstykker helt tilpasset den enkelte musikeren. De fyller ut et spørreskjema på våre nettsider, og får i løpet av noen dager tilsendt munnstykket. Hvis de ikke er fornøyd, lager vi nye munnstykker helt til de har det som passer dem perfekt. I snitt sender vi ut to munnstykker til hver kunde, sier Eveno til fagbladet Elektronikkbransjen.

Lyden som kommer ut av hornet er mye nærmere det jeg har i hodet når jeg spiller

Flest proffe kunder

Hun sier de fleste kundene er profesjonelle, men at det også er amatører som får laget sitt tilpassede munnstykke.

– Er det mulig å beskrive forskjellen på lyden før og etter du fikk munnstykket fra Syos?

– Hovedforskjellen er at det med dette munnstykket er blitt mye lettere å spille. Lyden som kommer ut av hornet er mye nærmere det jeg har i hodet når jeg spiller, sier Rich.

Prisen for et munnstykke er i Frankrike 300 euro inkludert skatt. Syos har seks ansatte, og Eveno sier de ser på muligheten til å utvide virksomheten til for eksempel klarinetter og trompeter.

– Vi vurderer også å utvide virksomheten, til å for eksempel tilby produktene våre via detaljhandelen, sier Eveno.

Powered by Labrador CMS