Erik Lerseth med den nye lydplanken fra Harman, Citation Multibeam: Foto: Jan Røsholm

NYTT MEDLEM I CITATION-FAMILIEN

Harman Kardons Citation-produkter består av smarthøyttalere i ulik størrelse. Nå er lydplanken Ciation MultiBeam 1100 lansert.

Publisert Sist oppdatert

Lydplanken kom på markedet i mai måned, og ble for første gang vist i Norge, under Powers opplæringsmesse PowerUp. I tillegg fikk vi se den første høyttaleren i Citiation-serien, Citation One, med endret chipset.

Full støtte for Atmos

Lydplanken er utstyrt med både høyde- og sidekanaler, dermed oppnår brukeren full Atmos-effekt

– Lydplanken er utstyrt med både høyde- og sidekanaler, dermed oppnår brukeren full Atmos-effekt, sier nordisk nøkkelkundeansvarlig Erik Lerseth i Harman.

Citation MultiBeam 1100 er siste tilskudd i Citation-serien, og er allerede tilgjengelig i butikk. Som de øvrige Citation-produktene er overflaten dekket av et ullstoff fra Kvadrat som er tilgjengelig i fargene grå og svart.

– MultiBeam 1100 spiller selvfølgelig godt sammen med de øvrige Citation-produktene, sier Lerseth.

Egen diskant for tale

Citation MultiBeam 1100 er utstyrt med det produsenten kaller Harman PureVoice.

– Det betyr at det er et eget diskant-element som gir forbedret stemmekvalitet. Dette kommer ekstra godt frem ved tale under film- eller TV-bruk, sier Lerseth.


Lydplanken leveres som en frittstående modell, uten dypbasshøyttaler (subwoofer).

Citation One var den første smarthøyttaleren i Citation-serien, nå med nytt chipset. Foto: Jan Røsholm

– Det er ikke nødvendig med ekstern basskasse. MultiBeam 1100 gir god dydbe, men om man ønsker kan det selvfølgelig tilkobles, sier Lerseth.

Citation MultiBeam 1100 selges i de butikker som fører de øvrige Citation-produktene. Prisen er 9000 kroner.

Tredje generasjon Citation One

Det aller første Citation-produktet som Harman lanserte var smarthøyttaleren One. Den har støtte for Google Assistiant, og har vært på markedet i flere år. Nå er tredje generasjon i salg, og den har fått navnet Citation One Mark 3.

– Vi har endret chipsettet i denne, ellers er det en like god høyttaler som tidligere, sier Lerseth

Prisen på Citation One Mark 3 er 2.000 kroner.


Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS