PR-sjef Jacquline Gusmag i Sennheiser viser frem Ambeo AR One. Foto: Jan Røsholm

AR-LYD FRA SENNHEISER

Omsluttende lyd er sentralt for å kunne skape en gjennomført AR-opplevelse. Nå lanserer Sennheiser neste generasjon AR-ørepropper.

Publisert

Augmented Reality (AR) er på norsk utvidet virkelighet, og fagbladet Elektronikkbransjen har tidligere skrevet om Sennheisers ørepropper med mikrofoner på hvert øre, som fanger opp lyden slik man hører den.

Ambeo AR One er produsert for designere og utviklere, slik at brukerne sømløst kan leke og blande virkelig og virtuell lyd. Produktet kombineres med Magic Leap One AR-briller og brukes sammen med Sennheisers Ambeo AugmentedAudio Lab-appen. Disse øreproppene vil foreløpig kun være tilgjengelig for det amerikanske markedet.

Lyden visualiseres som kuler av pulserende og fargesterk energi, denne kan brukeren fange, flytte og interagere med

Lyd er fargesterk energi

Virkelig omsluttende lyd er nok en bedre forklaring på norsk om hva augmentert lyd betyr.

– Lyden visualiseres som kuler av pulserende og fargesterk energi, denne kan brukeren fange, flytte og interagere med, sier Jacqueline Gusmag i Sennheiser.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter henne på Sennheisers stand under CES-messen i Las Vegas i januar. Intensjonen til Sennheiser med dette produktet er å gi apputviklere muligheten til å designe helt nye opplevelser innen både utvidet og «blandet» virkelighet.

Spilletid på Momentum True Wireless er 12 timer. Foto: Jan Røsholm.

3D-lyd og trådløse propper

Sennheiser viste også frem Amebo lydplanke og Momentum helt trådløse ørepropper. Disse to produktene ble første gang vist på IFA i Berlin i september, og er også tidligere omtalt i fagbladet Elektronikkbransjen. Øreproppene har en batterikapasitet på fire timer, og kan lades ytterlige to ganger med det medfølgende ladefutteralet, som da gir en total spilletid på 12 timer.

– Du bruker fingeren til å regulere lyden, eller besvare samtaler. Trykker du på høyre propp går lyden opp, mens venstre reduserer volumet, sier Gusmag.

Lydplanken skal gjenskape 3D-opplevelse i lydbilder gjennom 5.4.1-lyd og bass. Den har totalt 13 høyttalere med en samlet effekt på 500 watt. Ved å kalibrere lydplanken til rommet den står i, skal brukeren oppleve et 3D-lydbilde. Lydplanken har støtte for Google Chromecast, blåtann og wifi, samt lydformatene MPEG-H, DTS:X og Dolby Atmos. Produktet kommer i følge Gusmag på markedet i mai, og vil koste rundt 2500 amerikanske dollar.

Ambeo-lydplanken har 13 høyttalere og skal gi 3D-lyd. Foto: Jan Røsholm.

– Vi kaller ikke dette en lydplanke, men en lydopplevelse, sier hun.

Powered by Labrador CMS